FOTO: Staţiunea Muntele Mic, invadată de tineret!

Cei aproximativ 40 de centimetri ai stratului de zăpadă de pe Muntele Mic au atras un număr favorabil de turişti la sfârşitul săptămânii trecute. Afaceriştii s-au bucurat de un plus la vânzări datorită temperaturilor ridicate de afară şi vacanţei de iarnă a copiilor.

Cu toate că nu au fost exagerat de pline, iar condiţiile de schi nu au fost unele dintre cele mai bune, pârtiile din staţiunea Muntele Mic au prins culoare. Fie că au urcat cu clasicul telescaun, fie cu maşinile, turiştii au profitat de fiecare minut al zilei pentru a practica sporturile de iarnă preferate. Majoritatea au fost copii, dat fiind faptul că aceştia au intrat în vacanţa de iarnă. De altfel, prezent pe culmea cărăşeană a fost şi un grup mare de copii de la Clubul Montan Caransebeş, care şi-au ocupat timpul perfecţionându-se.

coco galescu

Am început o nouă tabără pentru copii, profitând de faptul că cei mici se află în vacanţă şi că există condiţii prielnice pentru a schia. Avem tineri cu vârste curpinse între 7 şi 14 ani din Reşiţa, Timişoara, Caransebeş, Lugoj şi Oţelu Roşu. Dacă vremea ne va permite, ne dorim ca cei care nu au mai pus schiuri în picioare să înveţe să schieze, să se perfecţioneze în acest sport frumos. Ei sunt dornici să înveţe, sunt entuziasmaţi şi faptul că sunt mai mulţi duce la un gest de stimulare reciprocă, pe lângă ceea ce îi învaţă instructorul de la club”, a declarat pentru Express de Banat Cornel Galescu, preşedintele onorific al Clubului Montan Caransebeş.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157640426941086&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Proprietarii de pensiuni susțin că în weekendul ce tocmai a trecut lucrurile au început să se mişte, acesta fiind cel mai bun sfârşit de săptămână din iarna aceasta.

Zăpada se vede pe munte, iar treaba merge bine. Eu zic că weekendul acesta a fost cel mai bun din iarna aceasta, a fost mulţumitor şi m-aş bucura să fie tot aşa, cu toate că în toată ţara ninge şi numai la noi nu. Săptămâna viitoare ar fi ceva promisiuni de cazări, însă totul se referă la zăpadă”, a precizat Nelu Ghergha, proprietarul Pensiunii Cerbul.

nelu gherga

Acesta susţine că, deşi Muntele Mic este vizitat de oameni săraci, ofertele pensiunii sale sunt şi ele acceptabile, facilităţile mulţumind de fiecare dată turiştii.

De când am deschis cabana, restaurantul, care deţine aproximativ 100 de locuri, are un meniu tradiţional îndrăgit de toată lumea. De exemplu, acum am avut trei mese pe zi cu doar 100 de lei, destul de acceptabil. Cazările sunt la diferite categorii şi preţuri. Fiecare preţ este negociabil în funcţie de capacitatea care este ocupată sau este cerută, de meniul care doreşte, avem preţuri cu meniu inclus, pensiune completă, orice este posibil aici. Vizavi de jocuri distractive, ponderea cea mai mare o au schiurile, dar avem şi echipamente de schi sau sănii. De asemenea, seara avem discotecă, aceasta fiind singura de pe munte, deci singurul punct de atracţie pentru tineret, însă se simte criza în ultimul timp. Ne gândim foarte serios să facem reduceri mai mari, mai ales după vacanţa elevilor”, a adăugat Nelu Ghergha.

,,Ninsorile ce au fost ne-au adus mai mulţi turişti weekendul acesta, însă nu câţi ne-am fi dorit noi. Oricum, nu ne putem plânge de data aceasta, pentru că am avut vânzări, faţă de săptămânile trecute în care nu am avut activitate deloc”, a declarat proprietara unei alte pensiuni de pe Muntele Mic.