O magistrală leagă încă o dată România de Serbia!

explo 1000x200

Legăturile cărășenilor cu sârbii vor deveni și mai strânse odată ce linia de înaltă tensiune care va lega Reșița de Pancevo se va înființa. Deocamdată proiectul a trecut de faza de licitații.

O magistrală ce va purta curentul electric peste granițele țării este un proiect inițiat pentru a fructifica legăturile ce s-au țesut deja între județ și vecinii de peste Dunăre.

Guvernul României a aprobat recent ca Transelectrica să construiască pe teritoriul Caraș-Severinului Magistrala Porțile de Fier – Pancevo. Și din acest punct de vedere o legătură care din distanța de 180 de km până la Belgrad,100 îi va realiza pe autostradă se justifică. A aprobat și construcția magistralei Porțile de Fier-Reșița-Arad. Sunt justificări pentru această construcție”, au fost cuvintele președintelui Consiliului Județean, Sorin Funzăverde.

Magistrala ce va lega Reșița de Pancevo va permite exportul curentului electric produs la Porțile de Fier până în Serbia. Conform transelectrica.ro, proiectul este unul de interes comun cu dublu circuit și are drept țintă creșterea schimburilor de energie electrică între sistemul românesc și sistemul sârbesc prin creșterea capacității de interconexiune. Reșița va fi un fel de nod de transport al energiei către Arad și de acolo mai departe către Ungaria.

Foto: financiarul.ro

banner 970 x 250