Vezi ce ravagii a făcut vântul în Caraș-Severin!

explo 1000x200

Rafalele de vânt din acest sfârșit de săptămână au atras după sine urmări în județ. Inspectorii din cadrul ISU „Semenic” s-au luptat cu peste 60 de evenimente în ultimele trei zile.

Meteorologii au avertizat locuitorii din zona de Vest a țării că urmează zile în care viteza vântului va atinge și 90 kilometri la oră. Pe întreg teritoriul județului a fost declarat cod portocaliu, iar cetățenii, avertizați să își ia măsuri de precauție. Chiar și cu aceste informări, evenimentele cauzate de vântul puternic nu au lipsit.

În 72 de ore am primit 64 de mesaje. Aici au intrat incendii, multe la coșurile de fum, acoperișuri zburate de vânt și o problemă mai serioasă pe calea ferată, în data de 1 februarie. Din cauza vântului a avut loc o cădere de tensiune, iar două trenuri au fost blocate între orele 8 și 22”, precizează șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Titus Susan.

Cele mai numeroase au fost incendiile la coșurile de fum, acestea petrecându-se în principal după ora 18:00, când proprietarii ajungeau acasă și făceau focul sau dădeau drumul la centrală. De altfel, în Coronini pompierii au fost nevoiți să intervină la un acoperiș luat de vânt, la Oravița o streașină laterală a fost desprinsă tot din această cauză, iar în Caransebeș a luat foc acoperișul unei case.

banner 970 x 250