EXCLUSIV: Consilier local cercetat penal!

Acuzat că a creat un mediu ostil, umilitor şi jignitor la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, alesul local Sandu Tudori are necazuri şi mai mari. Cu legea penală!

Express de Banat a relatat recent despre valul de reclamaţii care îl vizează pe consilierul local PP-DD Sandu Tudori, care are şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie la unitatea spitalicească din Oraviţa din partea Consiliului Local. Conducerea spitalului a făcut publice comportamentul acestuia, prin care ar fi ,,generat o atmosferă de intimidare”, dar şi o serie de lucruri care l-ar putea trimite în faţa legii sub acuzaţia de şantaj şi abuz în serviciu.

În ceea ce priveşte limbajul şi modul în care se comportă, Sandu Tudori nu ,,iartă” pe nimeni. O angajată a spitalului a fost foarte deranjată, de exemplu, de insinuările consilierului local potrivit căreia ar avea o relaţie nepotrivită cu managerul Felician Fara. O alta ar fi aflat de la Tudori despre nevoia lui de a lua un anumit medicament utilizat pentru tratamentul disfuncţiei erectile. Lucrurile cu adevărat grave sunt legate însă de nepotismul pe care a încercat să-l practice la spital şi despre intervenţiile pe care le-ar fi făcut pentru semnarea sau rezilierea unor contracte.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dosarul penal e în lucru!

Primarul Dumitru Ursu şi Consiliul Local Oraviţa au luat act de cele reclamate de către conducerea spitalului şi, cum starea de fapt are toate şansele să atragă răspunderea penală a consilierului local PP-DD, au sesizat organele de poliţie. Tudori a declarat pentru expressdebanat.ro că nu ştie nimic despre acest aspect şi că toate reclamaţiile ar fi fost o ripostă la neregulile pe care el le-a semnalat că s-ar fi petrecut la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, motiv pentru care am cerut lămuriri şefului Poliţiei din Oraviţa, comisarul Remus Dan Cătănescu. ,,La Poliţia Oraşului Oraviţa se află în lucru un dosar penal ce priveşte persoana menţionată de dumneavoastră faţă de care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 din Codul Penal. Întrucât cercetarea acestor infracţiuni intră în competenţa exclusivă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, urmează ca în perioada imediat următoare dosarul să fie declinat acestei unităţi de Parchet”, ne-a precizat comisarul Cătănescu. Cu alte cuvinte, gluma se îngroaşă în Consiliul Local Oraviţa, mai ales că şi alte instituţii ale statului, cum ar fi Agenţia Naţională pentru Integritate, verifică anumiţi aleşi ai orăviţenilor.

banner 970 x 250