FOTO. Spirala de la primărie. Zeci de timișoreni au stat la coadă în prima zi de plată a taxelor pe 2022

coada impozite 1

Luni este prima zi în care timișorenii își pot achita taxele și impozitele locale pentru 2022. Deși există și varianta online de achitare a dărilor locale, zeci de timișoreni au ales să stea la coadă ca să plătească banii către primărie la ghișeele Direcției Fiscale. 

Ca în fiecare an, la Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara se formează cozi în prima zi în care se dă drumul achitării taxelor și impozitelor locale. Chiar dacă acestea pot fi achitate și electronic, sunt și oameni care preferă să vină la ghișeu, chiar dacă așteptarea este mai mare, din cauza condițiilor impuse de pandemie.

coada impozite 2

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Avem platforma online, este ghiseul.ro unde recomand societăților care vor să obțină taxe judiciare de timbru să facă plata aici, că de aici vine și o informare pe care o pot prezenta la instanță cu privire la plata respectivă și pe aplicația produsă de subsemnatul și pusă gratuit la dispoziția cetățenilor și a municipiului Timișoara.”, a declarat Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara.

De anul acesta, timișorenii plătesc dări majorate. Conform propunerii Executivului Primăriei Timișoara, din acest an se triplează impozitele pentru persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale, iar impozitul pe locuințe se majorează cu 20%. Cei care își plătesc impozitul integral până la 31 martie au o bonificație de 10%.

CITEȘTE ȘI: Scumpiri în lanț, pentru timișoreni, în 2022. Subprefectul Drăgănescu: „De unde atâta lipsă de empatie și minim respect?” 

„Așteptările oamenilor față de calitatea serviciilor publice, transportul în comun, curățenie, prețul de energie, de gaz, de care depinde și Primăria Timișoara, a crescut foarte mult. Am decis, pentru clădirile rezidențiale, pentru persoanele fizice, să ne adaptăm la nivelul unor orașe precum Cluj, București, Brașov, dar să rămânem sub pragul unor orașe precum Iași, Constanța sau Oradea. (…) Dacă vrem servicii de calitate în Timișoara trebuie să ne asigurăm că avem și venituri.”, declara, la momentul înaintării proiectului de hotărâre pentru majorarea taxelor, primarul Dominic Fritz.

coada impozite 4

CITEȘTE ȘI: Impozite mai mari la Timișoara, din 2022. Proiectul celor de la USR, votat de un liberal răzvrătit

banner 970 x 250