[FOTO] Spectacol la alegerea noului decan al Facultății de Științe Sociale! Scor final: 6 – 0!

Relațiile tensionate dintre conducerea Universității „Eftimie Murgu” din Reșița și sindicalistul Cristian Rudolf s-au reflectat și în concursul pentru alegerea noului decan al Facultății de Științe Sociale, acolo unde acesta și-a depus candidatura.

Doi candidați s-au arătat interesați de postul de decan al Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Este vorba despre Dorina Chiș-Toia, cea care a asigurat și interimatul funcției după ce Andrade Bichescu a câștigat postul de rector, și Cristian Rudolf, un personaj incomod în cadrul universității, prin prisma numeroaselor ieșiri în presă și acuzelor aduse unor cadre didactice din instituție.

Dorina Chiș-Toia și-a prezentat planul managerial în fața Comisiei de Evaluare destul de timid, răspunzând întrebărilor cu oarecare reticență. Cristian Rudolf s-a situat la polul opus, cu un discurs mult mai dinamic și răspunsuri incisive, ceea ce i-a adus însă un rezultat nesatisfăcător. Toți cei șase membri ai Comisiei de Evaluare i-au acordat votul Dorinei Chiș-Toia, astfel că ea va fi cea care va ține și în continuare frâiele Facultății de Științe Sociale.

„Nu știu dacă m-am așteptat la acest rezultat, important este că membrii comisiei și-au spus punctul de vedere prin acordarea votului acestuia. Consider că lucrurile trebuie să meargă înainte, să dăm dovadă de responsabilitate în ceea ce privește ducerea la îndeplinire a obiectivelor pe care ni le-am propus, numai printr-o muncă susținută și printr-o bună comunicare și colaborare între cadrele didactice și studenți, prin respect reciproc și prin sprijin din partea tuturor, putem să ducem la îndeplinire obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat Dorina Chiș-Toia după aflarea rezultatului votului.

Cristian Rudolf nu a fost deloc surprins de înfrângerea covârșitoare, spunând că doar regulile jocurilor democratice l-au făcut să se înscrie la acest concurs. „Mă așteptam desigur la acest rezultat, având în vedere că am criticat conducerea în trecut și o să mai critic pe viitor conducerea universității și că dumnealor au fost cei care m-au evaluat. Am ales să particip la aceste alegeri ca să arăt că mă supun la regulile jocului democratic, că îl respect, nu mă surprinde cu absolut nimic cum s-au desfășurat, a fost un exercițiu binemeritat și care fără îndoială îmi va prinde bine pe viitor. Pot asigura conducerea academică, pot asigura colegii din sindicat și pot asigura reprezentanții mass-media că îmi voi continua activitatea și nu voi ezita să atrag atenția asupra diferitelor nereguli dacă acestea se întâmplă”.