Egal cu scântei. Timișoara a lăsat Reșița fără victorie în ultima secundă!

În etapa a XII-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin, HC Adrian Petrea Reșița a încheiat la egalitatre, 25-25, cu SCM Politehnica Timișoara, într-un meci disputat la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava.

Întâlnirea a avut răsturnări spectaculoase de scor, dar și mulți nervi. Condusă la pauză cu 14-13, echipa reșițeană a revenit spectaculos în actul secund, bazându-se și pe paradele portarului Shota Tevzadze. Astfel, HC Adrian Petrea ajuns să conducă și cu 20-15, în minutul 44, dar în ultimul sfert de oră timișorenii s-au apropiat amenințător, egalând la 23, apoi la 24. Marius Bahan a marcat pentru 25-24, dar a primit cartonașul roșu, apoi pe cel albastru. Meciul a fost întrerupt câteva clipe, oaspeții au solicitat aruncare de la 7 metri, pentru gestul lui Bahan, care la aterizarea din săritură și-a lovit un adversar, însă arbitri au decis reluarea jocului de la centrul terenului și întoarcerea cronometrului la zece secunde, când tabela indica atunci șapte secunde până la final. A fost însă timp suficient pentru ca mingea să ajungă la Lasica pe extremă și acesta să înscrie singurul său gol în acest meci, însă a fost golul care a smuls Reșiței victoria.

S-a încheiat 25-25 (13-14), după un meci cu mulți nervi, cu trimiterea în tribună a finanțatorului Cristian Pătru pentru proteste, dar și cu gesturi amenințătoare la adresa arbitrilor, făcute de Marko Simovic, de la Poli.
La final, dinspre ambele tabere a fost criticat arbitrajul prestat de mureșenii Adrian Nacu și Adrian Rucoi.

HC Adrian Petrea: Tevazdze, Sămînță, Drăghici – Turcu (8 goluri), Bahan (6), Vaidasigan (5), Dospinescu (2), Huta (1), Pîrvan (1), Rohozneanu (1), Ignat (1), Starchenko, Dragon, Heimbach.

SCM Politehnica Timișoara: Daskaloski, Savic, Vîlceanu – Lazarov (6), Marsanovic (5), Simovic (5), Milosevic (4), Fenici (3), Lasica (1), Ștefan (1), Furak, Pejovic, Santeiu, Neamțu, Wokan, Păiuș.