Duel bănățean în Polivalenta reșițeană. „Vrem victoria cu Timișoara!”

Într-o situație deloc de invidiat, HC Adrian Petrea Reșița continuă lupta în Liga Zimbrilor. Etapa a 12-a aduce în Polivalenta reșițeană cele două reprezentante ale Banatului în primul eșalon handbalistic al țării.

Astăzi, de la ora 16, HC Adrian Petrea Reșița și SCM Politehnica Timișoara se întâlnesc în ceea ce de multe ori a fost numit derby-ul Banatului. Acum este un meci de campionat în care elevii antrenorului Adrian Petrea vor trage pentru cele trei puncte. În tabăra reșițeană, cuvântul de ordine este victoria.

„Este un meci care are o conotație simplă pentru noi. Nu există alt cuvânt de ordine pentru noi decât victoria. Că e derby-ul Banatului, puțin mă mai interesează. Este un meci de campionat, într-adevăr orgoliile sunt întinse la maxim, și de partea lor și de partea noastră. Dacă privim statistica, în confruntările directe cred că stăm mult mai bine decât ei. Sper ca la ora meciului, jucătorii mei să înțeleagă că victoria este cuvântul de ordine și să jucăm exact ca și cum am avea cuțitul la os.
În primul rând, trebuie să trag un semnal de alarmă, că jucătorii joacă pentru ei. Abia apoi pentru ceilalți factori. Ne-am pregătit săptămâna asta, din păcate avem probleme medicale, cu Dușan Trifkovic, care are o entorsă de gleznă, el nu cred că va evolua, Marius Bahan acuză o accidentare la mână, nu știu în ce proporție va fi apt pentru meci. Trebuie să o scoatem la capăt cu ceilalți. Eu personal și nici echipa mea nu vrem să ne mulțumim cu starea existentă acum. Chiar dacă la București, cu CSM, din punctul meu de vedere și al altora am făcut un meci, până la urmă rezultatul final nu a fost de partea noastră și am suferit o nouă înfrângere. Cred că este mult prea devreme să ne complacem într-o situație de genul acesta, că nu putem să depășim momentul pentru a câștiga și noi un meci. Sper ca la meciul cu Timișoara publicul să fie alături de noi, să înțeleagă situația prin care trecem, să vină să ne încurajeze, și sper ca astăzi să facem un joc bun și să putem câștiga”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Partida HC Adrian Petrea Reșița – SCM Politehnica Timișoara va începe la ora 16 (în direct pe TVR 2) și va fi arbitrată de mureșenii A. Racu și A. Rucoi. Observator: Ștefan Ciurea (Craiova). Înaintea acestui meci, HC Adrian Petrea ocupă locul 12, cu 7 puncte, iar Politehnica Timișoara este pe locul 9, cu 14 puncte.