FOTO. Și Caransebeșul are cetățenii lui certați cu simțul civic…

Întregul oraș plătește la capitolul imagine (și nu numai) din cauza cetățenilor care nu au deloc simțul responsabilității. Societatea de colectare și gestionare a deșeurilor, Transal Urbis, atrage atenția că tocmai din cauza unor oameni de acest gen Caransebeșul nu poate atinge standardele unui municipiu.

Mobilier, scânduri, haine, plasticuri, toate lăsate la voia întâmplării. Așa înțeleg unii locuitori din Caransebeș că trebuie să arate un municipiu. Societatea Transal Urbis ilustrează câteva exemple elocvente în acest sens.

„Zilnic ridicăm cantități însemnate de gunoi, aruncat la întâmplare, de cetățeni fără spirit civic. Costurile rezultate din acest serviciu sunt susținute din bani publici, așa că, pentru lipsa de responsabilitate a unor cetățeni, plătește întreaga comunitate! Fără colaborare, implicare și respectarea normelor de igienă privind depozitarea deșeurilor din partea dumneavoastră, a cetățenilor, nu vom reuși să îndeplinim standardele de curățenie și igienă care se impun într-un municipiu cum este Caransebeșul”, spun reprezentanții societății.

leader board 728 x 90 px

Cei de la Transal Urbis promit că vor intensifica verificările cu sprijinul Primăriei Caransebeș și cu ajutorul polițiștilor locali pentru a identifica persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public, fără să țină cont de normele de igienă și de prevederile legale. Persoanele găsite vor suporta sancțiuni conform legislației în vigoare.

„Le mulțumim totodată cetățenilor care vin în sprijinul autorităților și le sunt de ajutor polițiștilor locali, oferind informații despre astfel de fapte și încălcări flagrante ale legii. Vă rugăm să selectați și să aruncați gunoiul în spațiile special amenajate! Așteptăm de la dumneavoastră propuneri idei și sugestii pe pagina de Facebook Transalurbis Caransebeș sau pe e-mail: transal93@yahoo.com.