FOTO: La 80 de ani, la concert în Belgrad

Un reșițean din cartierul Țerova, trecut de mult de prima tinerețe, a luat decizia să îl însoțească pe nepotul său la concertul uneia dintre cele mai titrate trupe din lume. Nu a contat distanța și nici oboseala! Bătrânul a știut una și bună: că vrea să treacă de granița României.

Deși starea sa de sănătate nu este dintre cele mai bune, Ion Igăzan, de 80 de ani, nu a încetat să spere că poate ajunge peste granițele țării. Harnic din fire, mai toată viața a muncit bucata de pământ pe care o are la Țerova, dar a lucrat ani buni și la Uzina Constructoare de Mașini din oraș. Omul nu a avut timp, dar nici nu și-a făcut pentru vizite în străinătate.  Poveștile nepotului său, însă, i-au umplut sufletul de bucurie de fiecare dată.

mos8
Taica Igăzan, alături de soția sa, acasă la Țerova

Cum vârsta nu îi mai permite să lucreze pământul așa cum o făcea în tinerețe și nici să se ocupe de treburile gospodărești ca acum 20 de ani, a considerat că a sosit momentul să plece din România. „Lucram ceva împreună și am simțit ceva spontan, după care l-am întrebat: Taico, vii cu mine la Belgrad, mâine?”, povestește Ovidiu. Replica bătrânului a fost: dacă mă iei, eu vin!” Cu doar 12 ore mai târziu, cei doi s-au pus la drum. Nelipsite din accesoriile sale au fost pălăria și bastonul.

Atunci când au aflat decizia de a pleca, prietenii mă sunau şi mă întrebau cum voi scoate un obiect de patrimoniu din ţară?! Nu m-am supărat, pentru că avem cu toții simțul umorului, iar, una peste alta, cred că am făcut o faptă bună”, spune nepotul taichii.

mos
Bătrânul a fost punctul de atracție al sectorului VIP

Și, uite așa, Ion Igăzan a vizitat țara vecină și a stat pentru două ore înconjurat de sârboaicele care se descătușau necontenit pe muzica trupei, în jurul său. „Bilete am cumpărat pentru sectorul VIP pentru că acolo se poate sta pe scaun. Dacă tot am luat decizia să îl iau cu mine, nu puteam să îl plasez decât pe un sector bun, acela al celor mai importante persoane”, a adăugat Ovidiu Anca. Acesta a vrut să o ia și pe bunica sa în deplasare, însă bătrâna a refuzat politicos: „Ba, io nu vin!”

mos3
Spre invidia nepotului, taica le-a atras pe sârboaice ca un magnet

Momentan, Ovidiu nu mai are planuri să îl ia pe taica în deplasare, dar, dacă se va ivi vreo ocazie, nu va ezita să îl întrebe pe bunicul său dacă dorește să îl însoțească. Dacă merg la New York și îl întreb dacă vrea să vrea să vină cu mine, cu siguranță ar spune că vine”, a concluzionat tânărul.

jack
Bătrânul nu a rezistat tentației, iar pe drum a mai făcut
câteva opriri pentru poze