Totul despre Mica Europă, în Italia!

po 1000x100px (3)

Istoria, tradițiile și specificul Banatului Montan au fost povestite elevilor din Tirolul de Sud al Italiei, în urma vizitei președintelui Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin.

Elevii din nordul Italiei, ai Școlii în limba germană de meserii în turism „Savoy” din Marano, au aflat în acest sfârșit de săptămână totul despre Banatul Montan. Vizita reprezentanților Forumului Democratic al Germanilor din județ în Italia a ajutat la cunoașterea și recunoașterea zonei cărășene de către persoane de peste granițele țării. Mica Europă a fost pe interesul elevilor, mai ales datorită coloritului multietnic despre care s-a povestit în cadrul întâlnirii. „Am prezentat elevilor din această instituție de învățământ de prestigiu a Tirolului de Sud istoria, prezentul și viitorul comunității germane din Caraș-Severin. În continuare am prezentat Banatul Montan și specificul acestei regiuni multietnice, numită și mica Europă”, a povestit președintele Forumului Democratic al Germanilor.

banner 1000 x 100 hd

La sfârșitul prezentării, scriitoarea de expresie germană din Timișoara, născută la Oțelu-Roșu, Edith Guip-Cobilanschi, a citit din creația proprie dedicată Banatului Montan. Întâlnirea a fost organizată de prof. Erich Wörister din Innsbruck, Austria, președintele Mișcării Federaliste Europene din Tirol, a mai adăugat Erwin Josef Țigla.

03 britannia 1000 x 100 gif