Ultima seară de petrecere de Zilele Culturii Sârbe a încheiat weekendul sârbesc într-o notă incendiară. Primele două zile de concerte și voie bună nu par să-i fi obosit deloc nici pe sârbii care au prestat pe scenă, nici pe cei care au jucat înfocați pe fiecare acord. Aseară, publicul a fost la fel de plin de energie, iar atmosfera la fel de incendiară, în ciuda ploii care și-a făcut de cap.
După două zile pline în care pe scenă au urcat nume consacrate ale muzicii și folclorului sârbesc, ultima seară nu s-a lăsat deloc mai prejos. Mai mult decât atât, pentru că timpul a fost scurt, iar programul plin, petrecerea a început încă de după-masă. Înainte de distracție însă, s-a servit o porție bună de cultură.
De la ora 17:00, la Sala Dacia a avut loc prezentarea unei expoziții de fotografie „Martorii existenței”, urmată de proiecția filmului documentar „Sârbii din România” și de prezentarea activității editoriale a Uniunii Sârbilor din România.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647193091320″]
După ce ne-au dat o lecție de cultură, petrecerea sârbilor a continuat pe scenă. S-a cântat, s-a jucat, s-a aplaudat, iar voia bună și distracția au fost actorii principali ai serii. Ploaia și-a făcut și de cap, dar sârbii au ignorat complet stropii de ploaie. În loc de mâini, umbrelele au fost cele au fluturat în aer, dar distracția a fost la fel de aprinsă.
Reșițenii au rămas din nou impresionați de modul în care frații lor sârbi știu să se bucure de viață și să se distreze la cote maxime.
„Au fost trei seri fenomenale. Ne-am distrat pe cinste. În fiecare seară am fost prezentă în fața scenei unde distracția a fost în toi. Am dansat, am mâncat, am băut, într-un cuvânt, a fost o petrecere pe cinste”, a explicat una dintre reșițencele prezente în fața scenei.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647547579166″]
Pe scenă au urcat aseară, pentru a încheia cu brio cele trei seri de spectacole, sârbii Indira Radić, formația Braća Ivanović și Dejan Matejin. Bănățenii au venit și ei la încheiereapetrecerii sârbilor pentru a le arăta acestora că și românii știu să joace, să chiuie și să întrețină atmosfera. În acest sens, ansamblurile Bârzava din Reșița și Mladost din Timișoara, au adus dansurile tradiționale pe scena sârbilor.