FOTO. Șantierele din Timișoara, amendate din nou

santier01

Polițiștii locali din Timișoara au verificat din nou dacă responsabilii de șantiere din oraș respectă legislația de mediu. Nimic nou, zeci de nereguli au fost descoperite.

Au fost controlate locații precum bulevardul Take Ionescu, bulevardul Liviu Rebreanu și străzile: Dorobanților, Labirint, Renașterii, Piatra Craiului, Grigore Alexandrescu, Marginii, Augustin Coman, Gării, Mircea cel Bătrân, Măgura, Piața Victoriei, Calea Moșniței și Splaiul Nicolae Titulescu.

santier04

Peste 50 de sanțiuni au primit cei care răspund de organizarea de șantier.

„În urma acestor verificări au fost aplicate, de la începutul acestui an și până în prezent  un număr de 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de 115.500 lei, conform HCL 320/2022 și HCL 333/2022 pentru fapte precum murdărirea căilor publice cu noroi, neamenajarea rampei de spălare pentru autovehicule la ieșirea din șantier, neamenajarea drumurilor în organizarea de șantier, neefectuarea lucrărilor de salubrizare a organizărilor de șantier, depozitarea direct pe trotuar, sol a materialelor de construcții, necolectarea deșeurilor din construcții în containere speciale”, au transmis polițiștii.

De cele mai multe ori, astfel de acțiuni vin după ce locuitorii orașului se plâng de mizeria sau de gălăgia provocată de șantiere.

santier02 santier05 santier06