FOTO. S-au reluat lucrările de consolidare a clădirii care găzduiește Liceul Iris din Timișoara. Vor fi montate panouri fotovoltaice și solare

liceul iris 1

După ce au fost puse pe pauză din cauza necesității revizuirii proiectului tehnic, lucrările la Liceul Teoretic Special „Iris” din Timișoara, aflat în subordinea CJ Timiș, au fost reluate de câteva săptămâni. Clădirea va fi reabilitată, consolidată și modernizată, scopul fiind acela de a face mai accesibile spațiile educaționale. 

Cele mai ample lucrări au avut loc la acoperișul clădirii în care funcționează liceul, astfel încât, pe viitor, imobilul să poată fi mansardat. Până atunci, clădirea va găzdui panouri fotovoltaice și solare care vor asigura întreg consumul pentru complexul școlar format din corpul cu săli de sală, internat și clădirea administrativă.

iris 2

Constructorul își asumă ca până la finalul anului să realizeze structura metalică a acoperișului, montarea instalației electrice, turnarea șapelor și finalizarea lucrărilor la două săli de clasă.

iris 3

„Am cerut atenție, în mod special, la asigurarea perimetrului de lucru în vederea protejării elevilor care studiază la liceu. Am solicitat de asemenea considerație față de cetățenii care locuiesc în vecinătatea șantierului, constructorul să încerce să îi deranjeze cât mai puțin. Înțeleg că este un disconfort, însă 225 de copii așteaptă să învețe în condiții mai bune”, a spus Marian Vasile, administratorul județului care a fost în vizită pe șantier.

iris 4

Noul grafic de execuție prevede finalizarea lucrărilor în ianuarie 2023, însă, constructorul promite o mobilizare pentru încheierea șantierului cu 2-3 luni mai devreme.

upt 1000x100