FOTO. Primăria Timișoara vrea o sumă uriașă de la Guvern pentru pasajul Solventul

11

Primăria Timișoara anunță că dorește să acceseze peste 25 de milioane de euro din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea pasajului Solventul. Cererea de finanțare urmează să fie aprobată în consiliul local.

Primăria Timișoara încearcă să obțină bani guvernamentali pentru realizarea pasajului Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării, pe sub liniile de cale ferată. Astfel, municipalitatea anunță că a finalizat cererea de finanțare pentru acest proiect, care urmează să fie depusă prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Un proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare va fi supus votului în Consiliul Local Timișoara, în timpul ședinței de astăzi.

Pasajul Solventul este unul dintre proiectele strategice ale municipalității, făcând legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării, pe sub liniile de cale ferată. Această legătură este crucială pentru fluidizarea traficului, având în vedere că între cartierele Ronaț și Blașcovici și cartierul Iosefin singura traversare rutieră este la Pasajul Jiul. Prin Pasajul Solventul va fi construită o linie de tramvai, amplasată pe axa drumului, care va face legătura între linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor (aflată în curs de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene) și o linie de tramvai nouă pe strada Gării”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

15

Municipalitatea timișoreană dorește să acceseze aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului „Anghel Saligny” pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132,2 milioane de lei.

Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a mai depus deja două proiecte de peste 17 milioane de lei pe Programul „Anghel Saligny”, pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

1 (4)

2 (3)

3 (3)

4 (4)

13

12

17