FOTO. Rețeta plină de mister a culturii îmbinate cu adrenalină, mediatizată cu succes de Școala 7!  

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ziua Culturii a fost marcată într-un mod inedit la Școala 7 din Reșița, printr-o serie de activități culturale, dar nu numai. Elevii au avut ocazia să fie și spectatorii unor clipe de excepție, oferite de talentatul Flaviu Cernescu, o sursă inepuizabilă de inspirație pentru cei mici.

La finele acestei săptămâni, școlarii au demonstrat că știu să pună în valoare personalitățile poporului român, să își etaleze talentul, dar și să îi admire pe cei care cu mult efort au reușit să obțină performanța și să se remarce la nivel național prin acțiunile pline de curaj pe care le întreprind.

Șirul evenimentelor a debutat, așa cum era și firesc, cu o manifestare dedicată marelui poet Mihai Eminescu. Amfiteatrul școlii a fost plin până la refuz, iar Daria Bejenariu, din clasa a IV-a A, le-a vorbit colegilor săi mai mici şi mai mari despre viaţa lui Mihai Eminescu. Elevii au recitat şi interpretat  piese muzicale compuse pe versurile poetului. Momentul a fost urmat de un concurs cu tema „Ce știm despre Eminescu”, sub forma unui chestionar care a surprins cele mai importante aspecte din viaţa şi opera celui mai mare poet român. Câştigătorii au fost premiaţi cu volume de poezii şi basme scrise de Mihai Eminescu. Întreaga acţiune a fost coordonată de cadrele didactice Constanţa Cablea, Cristina Ardeleanu şi Marinica Potocean.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663553352476″]

Momentul „Eminescu” a fost urmat de lansarea revistei școlii, „Lumea noastră”, în ale cărei pagini se regăsesc activitățile extrașcolare desfășurate la finele anului trecut și debutul lui 2016. De asemenea, spații importante din revistă au fost dedicate celor mai talentați și buni elevi, dar, întrucât gazeta este extrem de serioasă, nu lipsesc nici interviurile. Cel al ediţiei din luna ianuarie îl aduce în prim-plan pe scriitorul Radu Paraschivescu. Prezentă la Târgul Internaţional de carte „Gaudeamus” de la Bucureşti, eleva Sara Poenariu a reuşit să stea de vorbă cu acesta despre cărţile sale, dar şi despre copilul Radu Paraschivescu. Întrebat fiind ce părere are despre Reşiţa, acesta a răspuns: „un oraş trist, mohorât şi abandonat, lăsat de izbelişte, un oraş semi-mort, aflat într-un fel de comă.”

Nelipsite din revistă sunt evenimentele de actualitate, astfel că nu putea fi ratat momentul lansării documentarului „Transylvania Dragon”, al lui Sabin Dorohoi, acțiune ce a avut loc la Cinematograful „Dacia”. Astfel că surpriza zilei de vineri a fost prezența protagonistului, Flaviu Cernescu, în mijlocul elevilor de la Școala 7.

promovare banner maxagro

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661284122683″]

Temerarul Flaviu Cernescu a fost prezent la lansarea revistei şi i-a impresionat pe copiii şi pe adulţii prezenţi în amfiteatrul şcolii cu mersul pe monociclu, dar şi cu jongleriile sale de excepție, care au fost primite cu interes. Povestea succesului, spusă cu talent şi inteligenţă, a convins copiii că în spatele unei reuşite stă muncă, seriozitate, implicare, dorinţa de a te autodepăşi.  Flaviu Cernescu se înscrie în categoria modelelor reale pe care revista „Lumea noastră” le-a adus, de-a lungul celor zece ani de existenţă, în faţa elevilor.  Acțiunea a fost coordonată de prof. Cristina Ardeleanu, consilier educativ.

 

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/