FOTO. Reparațiile la Bastionul Theresia sunt gata. S-au curățat pavajele și zidurile, s-au reabilitat aleile

bastion (15)

Consiliul Județean Timiș a recepționat lucrările de reparații pe care le-a derulat la Bastionul Maria Theresia din Timișoara. S-au alocat peste 1,6 milioane de lei pentru intervențiile menite să facă Bastionul mai prietenos pentru turiștii care vor vizita orașul anul viitor.  

Bastionul Theresia, secțiunea care se află în patrimoniul și administrarea Consiliului Județean Timiș, a beneficiat de reparații și lucrări de întreținere considerabile, spun reprezentanții CJT. A fost curățat și reparat pavajul de piatră naturală, s-au reabilitat platformele pietonale din lemn și au fost curățate și reparate zidurile. În plus, s-a lucrat și la tencuielile și zugrăvelile exterioare.

bastion (5)

„Bastionul este acum mai atrăgător pentru turiști. Ne prezentăm în 2023 cu un obiectiv demn de o Capitală Europeană a Culturii, un spațiu îngrijit și pus la punct, așa cum ne place să vedem în marile orașe europene. Nu vom permite să mai ajungem în aceeași situație. Punem astfel accent pe mentenanță, pentru că este mult mai eficient și ieftin să întreții, decât să repari.”, spune președintele CJ, Alin Nica.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În urmă cu un an, CJ Timiș a adoptat un nou regulament de organizare și funcționare a activităților găzduite de Bastion. Spațiile au fost închiriate diferiților furnizori prin licitație publică.

CITEȘTE ȘI: Bastionul Theresia din Timișoara, pe modelul MuseumsQuartier din Viena. Noile reguli de funcționare

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/