A oferit mită la o vamă din Timiș pentru a trece cu camionul prea greu

1659345378322 1531734185772957s4 s4
explo 1000x200

Un sârb a încercat să mituiască un polițist de frontieră din Timiș, după ce i se interzisese să intre în țara noastră cu camionul plin cu marfă.

Incidentul s-a întâmplat, marți seara, în punctul de trecere a frontierei Foeni. Șoferul sârb a vrut să intre în Timiș cu un camion înmatriculat în Elveția ce avea tonajul depășit. Nu i s-a permis trecerea, așa că sârbul a vrut să îi dea polițistului 50 de euro mită.

„Polițistul de frontieră care își desfășura activitatea la controlul documentelor i-a adus la cunoștință cetățeanului sârb faptul că nu i se permite intrarea în România deoarece ansamblul rutier pe care îl conduce depășește limita legală admisă. În timpul derulării verificărilor, poliţistul de frontieră a observat faptul că cetăţeanul sârb a introdus o sumă de bani între filele certificatului de înmatriculare şi i-a oferit-o. Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că suma de bani a fost oferită polițistului de frontieră cu titlu de mită, pentru ca acesta să permită intrarea în țară a ansamblului rutier al cărui tonaj depășea limita admisă de lege”, a transmis Poliția de Frontieră.

Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și a sesizat ofițerii anticorupție, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, demarat cercetările.

Foto: arhiva