DNA a ,,încătușat” planurile lui Gruia Stoica

Omul de afaceri declara pentru Express de Banat la finele anului trecut că regretă stadiul în care au ajuns proprietățile sale de pe versantul din apropierea Reșiței, însă i-a liniștit pe turiști că din 2014 ar începe marea investiție. 

UPDATE 19.00
Gruia Stoica, reținut miercuri seară de procurorii anticorupție după ce ar fi încercat să aranjeze în favoarea companiei sale o licitație publică, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Probele procurorilor DNA sunt solide, astfel că șansele omului de afaceri de a scăpa basma curată sunt aproape nule. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ruinele administrate de acesta pe Muntele Semenic, condamnate la ani de zile la nepăsare.

UPDATE 7.14 – Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut aseară pe Gruia Stoica, proprietarul SC Turist Semenic SA, firmă prin care gestionează mai multe imobile din Reșița și de pe Muntele Semenic. Asta înseamnă că scenariul privind reabilitarea imobilelor de pe munte începe să devină unul desprins din filme, mai ales în contextul în care procurorii DNA reușesc să îi demonstreze vinovăția.

Omul de afaceri declara pentru www.expressdebanat.ro că nu a uitat că deține proprietăți în Caraș-Severin și că ar avea chiar planuri de modernizare a stațiunii montane, însă investiții ar fi fost programate de abia în 2014.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628864248153″]

gif card de energie dacus 1000x100

„La anul vom transforma stațiunea într-una civilizată. Am vrut anul acesta, dar am fost implicat în 4 privatizări mari: Croația, Grecia, România și Bulgaria, ca să scoatem drapelul României și în afara granițelor țării. Se face o analiză a stadiului în care se află clădirile. Se lucrează la ea încă din această primăvară. Din cauza privatizărilor care au venit în val, investiția stagnează. Sincer, îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu am găsit resursa umană necesară”, a precizat Gruia Stoica pe data de 21 octombrie 2013 pentru reporterii cotidianului online.

Ce acuze i se aduc?
Omul de afaceri Gruia Stoica a fost dus aseară la sediul DNA, însoțit de polițiști. Mașina în care a fost transportat era flancată de două dube cu mascați, iar Stoica, încătușat, potrivit Digi 24. Audierile au loc în cazul licitației de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit DNA, licitația pentru transportul cărbunelui, un contract de 470 de milioane de euro, urma sa fie fraudată în interesul firmei lui Gruia Stoica.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157639579314404″]

Numele omului de afaceri a mai apărut și în cazul privatizării CFR Marfă, pe care firma GFR condusă de acesta a câștigat-o, însă tranzacția nu a mai fost finalizată.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/