FOTO: Proconsul, la Balul de caritate Rotary

Membrii clubului au început deja să simtă atmosfera sărbătorilor de iarnă. Aceștia au organizat un eveniment caritabil, dedicat integrării sociale a adolescenților din centrele de plasament și centrele de zi din județul Caraș-Severin.

Agitație mare la finele săptămânii trecute la unul dintre restaurantele din zona Lend a Reșiței. Vestea că una dintre cele mai renumite trupe din România va fi prezentă în oraș a circulat relativ repede. Prezența formației Proconsul însă a fost doar un mijloc de a-i ajuta pe tinerii cu probleme din județ să și le depășească mai uşor. Numărul oamenilor cu suflet care au spus „prezent” invitaţiei lansate de membrii Clubului Rotary a fost de ordinul sutelor.  Balul de caritate a purtat numele  „Împreună vom schimba vieți”.

Seara a început cu primirea în rândurile clubului a doi membri noi: Adela Berbentia și omul de afaceri Radu David. De altfel, tânăra directoare a Casei de Cultură Studențești a făcut parte din Rotaract și a muncit din plin ca să își câștige titlul actual, de membru cu drepturi depline în club. Însemnul „Rotary” le-a fost prins în piept de nimeni alta decât președinta prof. dr. ing. Nadia Potoceanu, al cărei mandat de conducere se încheie în 2014.

Seara a fost presărată de momente artistice. Nelipsiți de la eveniment au fost membrii trupei The Road Band sau Gabriel Burduja, care a reprezentat cu mândrie orașul Reșița la cea mai urmărită competiție a momentului: Vocea României. Din programul artistic a făcut parte și corul Voinicelul, condus de prof. Adriana Ponoran.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157638091076885&per_page=50. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

Cea mai așteptată trupă a serii, Proconsul, și-a făcut apariția puțin după ora 23.00. Sonorizarea de excepție, dar și hiturile prezentate publicului au transformat seara într-o reușită.

Licitații, în numele binelui
Așa cum membrii Rotary au obișnuit comunitatea, licitațiile au fost nelipsite din programul serii, acestora alocându-li-se o atenție deosebită. Obiecte simbolice sau de mare valoare au fost supuse unei „lupte” între invitați. Cel care a oferit mai mulți bani a intrat în posesia bunului, iar fondurile au ajuns la tinerii din centrele de plasament. Prin urmare, toată lumea a avut de câștigat. Poate cel mai scump obiect licitat, pentru care s-a ajuns la 1000 de euro, a fost un tricou cu semnăturile lotului național de handbal feminin al României.

Seara s-a încheiat cu o tombolă, cu obiecte donate, în urma căreia invitații norocoși au primit câte un dar simbolic.