Membrii clubului au început deja să simtă atmosfera sărbătorilor de iarnă. Aceștia au organizat un eveniment caritabil, dedicat integrării sociale a adolescenților din centrele de plasament și centrele de zi din județul Caraș-Severin.
Agitație mare la finele săptămânii trecute la unul dintre restaurantele din zona Lend a Reșiței. Vestea că una dintre cele mai renumite trupe din România va fi prezentă în oraș a circulat relativ repede. Prezența formației Proconsul însă a fost doar un mijloc de a-i ajuta pe tinerii cu probleme din județ să și le depășească mai uşor. Numărul oamenilor cu suflet care au spus „prezent” invitaţiei lansate de membrii Clubului Rotary a fost de ordinul sutelor. Balul de caritate a purtat numele „Împreună vom schimba vieți”.
Seara a început cu primirea în rândurile clubului a doi membri noi: Adela Berbentia și omul de afaceri Radu David. De altfel, tânăra directoare a Casei de Cultură Studențești a făcut parte din Rotaract și a muncit din plin ca să își câștige titlul actual, de membru cu drepturi depline în club. Însemnul „Rotary” le-a fost prins în piept de nimeni alta decât președinta prof. dr. ing. Nadia Potoceanu, al cărei mandat de conducere se încheie în 2014.
Seara a fost presărată de momente artistice. Nelipsiți de la eveniment au fost membrii trupei The Road Band sau Gabriel Burduja, care a reprezentat cu mândrie orașul Reșița la cea mai urmărită competiție a momentului: Vocea României. Din programul artistic a făcut parte și corul Voinicelul, condus de prof. Adriana Ponoran.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157638091076885″]
Cea mai așteptată trupă a serii, Proconsul, și-a făcut apariția puțin după ora 23.00. Sonorizarea de excepție, dar și hiturile prezentate publicului au transformat seara într-o reușită.
Licitații, în numele binelui
Așa cum membrii Rotary au obișnuit comunitatea, licitațiile au fost nelipsite din programul serii, acestora alocându-li-se o atenție deosebită. Obiecte simbolice sau de mare valoare au fost supuse unei „lupte” între invitați. Cel care a oferit mai mulți bani a intrat în posesia bunului, iar fondurile au ajuns la tinerii din centrele de plasament. Prin urmare, toată lumea a avut de câștigat. Poate cel mai scump obiect licitat, pentru care s-a ajuns la 1000 de euro, a fost un tricou cu semnăturile lotului național de handbal feminin al României.
Seara s-a încheiat cu o tombolă, cu obiecte donate, în urma căreia invitații norocoși au primit câte un dar simbolic.