FOTO. Probleme în zona perdelei forestiere a Timișoarei

whatsapp image 2023 03 24 at 13.09.50

Perdeaua forestieră a Timișoarei a devenit loc de păscut pentru mai multe turme de oi. Așadar, primăria anunță că a sesizat Direcția Sanitar-Veterinară, pentru a se lua măsuri.

Primăria Timișoara anunță că a solicitat constituirea unei Comisii mixte de verificare a pășunatului ilegal în zona Ovidiu Balea, unde se află perdeaua forestieră a orașului. Asta după ce s-a constatat că în zona în care s-au realizat acțiuni de plantare sunt turme de oi.

Până în prezent, primăria, prin Direcția Poliției Locale, a efectuat acțiuni de control și a aplicat sancțiuni contravenționale. Problematica este, însă, una mai complexă, și vizează aspecte care intră în competența mai multor instituții. De aceea, a fost convocată această structură interinstituțională, pentru remedierea situației într-un mod unitar și eficient. În urma deplasării la fața locului, s-a constatat faptul că pe domeniul public există turme de oi, pentru care supraveghetorii acestora nu au putut prezenta autorizația de pășunat. De asemenea, multe dintre aceste animale sunt neînregistrate, încălcând, astfel, normele sanitar-veterinare. În aceeași zonă, există și construcții improvizate și acumulări de deșeuri. Reprezentanții instituțiilor au consemnat neregulile identificate la fața locului, fiecare pe domeniul propriu de competență. Deoarece proprietarii turmelor de animale nu au fost prezenți în teren la momentul efectuării controlului, au fost convocați la sediul DSVSA în cel mai scurt timp, pentru verificarea documentelor sanitar-veterinare. În baza constatărilor efectuate și a concluziilor controlului, Primăria Timișoara va iniția demersurile necesare pentru eliberarea domeniului public ocupat ilegal”, a informat instituția.

whatsapp image 2023 03 24 at 13.09.51

Potrivit Primăriei Timișoara, prezența turmelor de oi pe acest amplasament, pe lângă aspectele de nerespectare a legalității și normelor de igienă și mediu, reprezintă un pericol și pentru puieții de arbori plantați în completarea perdelei forestiere.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Din comisia mixtă fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției Silvice, Gărzii de Mediu, Gărzii Forestiere, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliției Locale.

whatsapp image 2023 03 24 at 13.09.54

whatsapp image 2023 03 24 at 13.09.53

 

banner maxagro