Lugojul, sufocat de nepăsare! Serviciul de salubritate nu mai face față nesimțirii

gunoaie abandonate (4)

Administrația locală depune constant eforturi pentru ca străzile Lugojului să fie mai curate, iar gropile de gunoi clandestine să dispară. Unora dintre cetățeni nu pare să le pese.

Este însă și datoria cetățenilor să respecte legea și să dea dovadă de bună creștere, astfel încât să nu mai arunce deșeuri la întâmplare și totodată să sesizeze autoritățile competente ori de câte ori observă nereguli.

La noi însă totul e pe dos, iar nesimțirea pare că își face domiciliu permanent în municipiul de pe Timiș și e și contagioasă, deoarece tot mai mulți lugojeni ignoră total bunul-simț și aruncă gunoiul pe unde apucă, nicidecum unde trebuie, făcând treaba celor ce se ocupă de salubrizarea orașului o muncă de Sisif.

Pubelele din Lugoj s-au umplut cu vrute și nevrute, dar mai mult cu nevrute. În mod normal, acolo ar trebui să ajungă deșeuri de mici dimensiuni, ambalaje, PET-uri, mici resturi alimentare aruncate de pietonii aflați în trecere. Numai că, de foarte multe ori, lugojenii folosesc aceste coșuri stradale ca pe pubelele de gunoi proprii și abandonează saci întregi de gunoaie.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Astfel, salubriștii nu mai țin pasul cu golirea coșurilor stradale sau cu adunarea a zecilor de saci gunoi abandonate lângă ele ori bănci sau colțuri de stradă.

„Încercarea de menținere a curățeniei stradale se dovedește a fi zadarnică atunci când nu există implicare și din partea cetățenilor. Zilnic sunt abandonate pe spațiul public deșeuri, lângă tomberoane, coșuri de gunoi stradal, la colțuri de stradă sau în plin centru. Lugojul nu poate înflori atât timp cât tot ce se construiește azi se năruie până mâine. Menținerea curățeniei stradale necesită atât implicarea echipelor de salubrizare, cât și implicarea cetățenilor prin respectarea mediului în care trăiesc”, este mesajul societății Administrare Patrimoniu Lugoj.

Realitatea de pe teren arată că oricât de des ar curăța muncitorii nelipsitele covoare de chiștoace, doze de bere sau suc abandonate pe la colțuri de clădiri, ambalaje și alte deșeuri reapar zilnic, parcă cu și mai mare îndârjire de a ține orașul sufocat.

banner maxagro