FOTO. Primul model hibrid produs integral în România! Ford Puma a fost lansat la Casa Auto Timișoara

Noul Ford Puma Titanium, primul model hibrid produs integral în România, a fost lansat ieri la Showroomul Ford al Casei Auto Timişoara, într-un eveniment grandios, cu un public numeros.

Noul Ford Puma Titanium 1.0l EcoBoost 125 CP și transmisie manuală în 6 trepte vine la pachet cu o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta să profiți la maximum de viața modernă de astăzi: radio SYNC cu ecran tactil de 8”, DAB, 2 porturi USB, 7 difuzoare și funcționalitate iPod, pilot automat cu limitator de viteză, scaune față cu masaj lombar, navigație, aer condiționat cu reglare manuală, jante aliaj de 17.

„Se lansează cu mare mândrie pentru noi noul model Ford Puma, care este produs integral în România. Un model care de altfel ne facem mândri să fim români, pentru că este cel mai tehnologizat model Ford. E un model care vine în premieră pentru industria din România cu motorizare hibridă care e disponibilă în două variante de putere: de 1 L 125 de cai și 1 L 155 de cai,  care este clasată ca fiind mild hibrid şi care vine cu niște avantaje. Acestea se reflectă în consumul de combustibil redus, costuri mici de întreținere și totodată o bază de impozitare cu reducere de 95% pentru modelele hibride. În acelaşi timp, modelul Ford Puma, datorită faptului că este model hibrid, beneficiază prin Programul Rabla ce urmează a fi lansat în martie de un suport de 10.000 RON”, a declarat Florin Bistrian, specialist flotă la Ford, Casa Auto Timişoara.

Noul Ford Puma  vine cu niște caracteristici standard foarte atrăgătoare pentru clienți, cu încărcare wireless, climă automată, cu o funcție pe nivel de echipare Titanium cu masaj în scaun standard, care de altfel le regăsim pe branduri Premium. Şi la capitolul siguranţă maşina excelează.

„Trebuie remarcat faptul că modelul Ford Puma este o mașină foarte sigură, ea având cinci stele la Testele Euro NCAP. Este o mașină care a impresionat statisticile Euro NCAP datorită siguranței active, cât și pasive pe care o are ca și dotare standard. Mașina beneficiază de tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește siguranța, atât cu elemente de siguranță active și pasive, a adăugat Florin Bistrian.

Maşina este una foarte versatilă, care are o gardă la sol de 16,6 cm. Aceasta poate fi folosită atât în mediul urban, dar totodată îți dă posibilitatea să „evadezi” din această zonă, să poți să mergi pe teren accidentat.

„Ea vine standard cu un soft care permite selectarea modului de a conduce mașina, practic are posibilitatea de a fi pusă pe varianta cu teren alunecos, cât și varianta cu zăpadă sau gheață. Totodată acel soft permite selectarea modului de condus, îți permite să pui mașina pe un stil de condus sport, normal sau economic”, a continuat specialistul de la Ford.

Mașina s-a vândut foarte bine în perioada de pre-sale şi au fost foarte multe comenzi. Asta şi pentru că este un model care are costuri foarte mici de întreținere. Un alt element al modelului este o aplicaţie Ford Pass care este disponibil atât în Android, cât și pentru sistemul de operare iOS.

„Această aplicație permite utilizatorului să se conecteze cu mașina, iar totodată, în timp real, se pot vedea anumite caracteristici ale mașinii chiar de la o distanță apreciabilă. Oriunde are acces la internet poate vedea faptul că mașina trebuie servisată într-un anumit timp, nivelul uleiului, presiunea în roți şi chiar unde a parcat mașina. O altă caracteristică foarte practică este faptul că îți permite să pornești mașina de la distanță. Acesta este un lucru foarte util, mai ales în diminețile geroase când de altfel ești acasă şi te pregătești pentru a pleca la serviciu. Din aplicație poţi să o pornești și când ai urcat deja în mașină e cald”, a completat Florin Bistrian.