FOTO. Primele mașini ridicate de pe pietonalele din Timișoara

masini ridicate 4
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mașinile parcate pe străzile pietonale din Timișoara au început să fie ridicate. Deși hotărârea de Consiliu Local care reglementa măsura a intrat în vigoare la început de august, operațiunile au demarat abia acum.

Marți, au fost ridicate primele două autovehicule, pentru care conducătorii auto trebuie să plătească, pe lângă sancțiunea cuprinsă între 500 și 1.000 de lei, și taxele aferente ridicării, transportului și depozitării mașinilor.

Pentru a putea ridica mașinile, autoritățile au fost nevoite să amplaseze plăcuțe de informare. Nu au făcut asta înainde de adoptarea HCL, de aceea nu au putut lua autovehiculele.

„Ca urmare a numărului mare de autovehicule care staționau pe străzile destinate pietonilor, dar și a numărului mare de sancțiuni aplicate în zonă, s-a stabilit, prin modificarea HCL 371/2007, care a intrat în vigoare la începutul lunii august, măsura complementară de ridicare a mașinilor din perimetrul respectiv. A urmat perioada în care cetățenii au fost informați cu privire la noile reglementări, precum și montarea plăcuțelor adiționale la indicatoare cu privire la actul normativ care stă la baza ridicării mașinilor”, explică Poliția Locală.

masini ridicate

promovare banner maxagro Muzeul TM

Numai în luna august au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au oprit și staționat în zona pietonală.

„Acțiunile de ridicare continuă, până când oamenii se vor obișnui să nu mai parcheze în zonă, cu atât mai mult cu cât există străzi pe care se staționează frecvent, obstrucționându-se orice intervenție de urgență, cum este strada Eugeniu de Savoya”, atrag atenția polițiștii.

masini ridicate 2

 

masini ridicate 3

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/