[FOTO] Primarul Ursu își vede visul împlinit. Proiectul său de suflet, la un pas de concretizare

Lucrările de reabilitare a Drumului Comunal 64 Broșteni-Oravița se apropie de final. Firma care execută tronsonul de drum și-a reluat activitatea după aproape un an de pauză.

Una dintre cele mai importante investiții din ultimii ani ale Primăriei Oravița în materie de infrastructură rutieră este pe cale de a fi încheiată în perioada imediat următoare. Investiția, în valoare de peste 5 milioane de lei, a fost începută în urmă cu aproape 2 ani și trebuia finalizată, conform contractului, la mijlocul anului trecut. Din cauza problemelor apărute pe porțiunea dintre Broșteni și Oravița, în zona Autogării, termenul s-a decalat. Lucrările la infrastructura de apă și canal au îngreunat finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului comunal. În urma acestei investiții, pe lângă reabilitarea drumului comunal în localitatea Broșteni și a tronsoanelor ce leagă satul de Oravița și de DN 57, au fost refăcute și rigolele și podețele din fața caselor, astfel fiind îmbunătățit considerabil confortul celor care locuiesc în satul aparținător orașului Oravița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671235006140″]

La începutul acestei săptămâni, lucrările au fost reluate, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare tronsonul de șosea rămasă nereabilitată va putea fi accesibilă în condiții normale celor care tranzitează zona respectiva. „Această reabilitare de drum a fost primul meu proiect de investiție major din primul meu mandat de primar, un proiect de suflet asumat în campania electorală din 2012 și chiar dacă au existat atâtea lucruri neprevăzute pe timpul derulării lucrărilor, iată că am ajuns la finalul lor și începând de săptămâna viitoare accesul în această zonă, unde sunt sediile multor societăți comerciale, atât pentru aceștia, cât și pentru cei care merg la Broșteni, să fie unul normal și la standardele firești ale anului 2016. Am ales pentru această porțiune turnarea de mixtură asfaltică, deoarece betonul s-ar fi uscat mai greu și am fi prelungit starea de disconfort celor care folosesc această porțiune de șosea, situație care a fost prelungită deja prea mult din cauza întârzierilor lucrărilor la infrastructura de apă și canal. Vreau să le mulțumesc celor care tranzitează această zonă pentru răbdarea de care au dat dovadă și totodată să mulțumesc Guvernului Ponta și implicit deputatului Ion Mocioalcă pentru că au făcut această investiție posibilă”, a declarat pentru Express de Banat edilul-șef al orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Vă reamintim că Drumul Comunal 64 Oravița -Broșteni a fost reabilitat în totalitate începând de la intersecția de la Autogară, până la ieșirea la DN 57, lângă fostul Complex de porcine, valoarea investiției fiind de 5.182.811,35 lei, fără TVA, bani proveniți de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și o cotă parte din bugetul local.

1000x200 dacus 02

CITEȘTE ȘI:

Subiectul de campanii electorale, epuizat

Gata cu licitația! 5,1 milioane de lei pentru reabilitarea drumului spre Broșteni

publicitate si promovare online banner maxagro