FOTO. Primarul Robu, darnic în distincții și diplome cu cei care promovează Timișoara

Primarul Timișoarei a oferit vineri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, titlul de cetățean de onoare academicianului Ioan Hațegan, dar și diplome în semn de apreciere pentru cinci fotografi profesioniști, originari din Timișoara.

Ioan Hațegan a primit de la Nicolae Robu titlul de cetățean de onoare al Timișoarei pentru toată activitatea diplomatică pe care a dedicat-o în mare parte Timișoarei. Ioan Hațegan este doctor în istorie medievală și în prezent cercetător științific de gradul I la Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” din cadrul Academiei Române, filiala Timișoara. Academicianul Ioan Hațegan are o activitate de peste 50 de ani în istoria Banatului și este apreciat pentru teza de doctorat „Pavel Chinezu” și ruga bănățeană de la Paris, care a reunit mulți timișoreni și nu numai. „Nu mi-am dat seama că făcând ceea ce fac, fac ceva foarte folositor. De mic copil am vrut să studiez istoria Banatului, în special cea medievală. Cu asta am pornit și am făcut pentru că așa mi-a plăcut. Din 77 de titluri scrise de mine, 14 sunt dedicate Timișoarei”, a apreciat profesorul Ioan Hațegan.

Titluri de recunoștință au primit și cinci fotografi originari din Timișoara pentru pozele cu orașul de pe Bega care au făcut înconjurul Internetului. Este vorba de: Constantin Duma, Marcel-Ionel Sicoe, Răzvan Viționescu, Marcel Carson și Valentin Vâlcu.