Controale la început de an! Inspectorii DSP Timiș au dat și amenzi!

Zeci de controale au fost făcute de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș în ultima săptămână din ianuarie, iar în anumite cazuri s-a lăsat și cu amenzi.

Vizitele au fost făcute de specialiștii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică. Așadar, în ceea ce privește sistemul de sănătate au fost verificate două cabinete de medicină de familie, trei cabinete stomatologice și cinci unități cu paturi. În urma controalelor a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.200 de lei pentru colectare necorespunzătoare a deșeurilor periculoase. 

În domeniul alimentar au fost făcute 24 de controale în urma cărora s-au tăiat cinci amenzi în valoare de 12.700 de lei pentru lipsa curățeniei, absența graficelor de temperatură și nepăstrarea probelor alimentare. Au fost făcute verificări și în cadrul a patru gospodării particulare, iar ca urmare a unor sesizări, inspectorii au controlat șase saloane de înfrumusețare, o sală de sport, două unități de cazare și două unități de distribuție biocide. În aceste cazuri nu s-au constatat neconformități.

„În paralel s-a derulat o acțiune de control în cadrul Programului Organizațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate împreună cu reprezentanți ai Instituției Prefectului. Un inspector din cadrul SCSP a participat alături de reprezentanții Direcției Regionale la distrugerea de substanțe stupefiante”, au mai transmis reprezentanții DSP Timiș.