După cinci ani de la demararea proiectului privind introducerea sistemului de canalizare în localitățile Măureni și Șoșdea, astăzi a avut loc recepția finală a investiției de 11 milioane de lei, derulată de administrația locală prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa întâi.
Condiții de trai similare cu cele de la oraș pentru locuitorii comunei Măureni, odată cu inaugurarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, la care s-a lucrat timp de mai mulți ani, începând din decembrie 2016.
Primarul Brian Filimon vorbește despre această zi ca fiind una istorică pentru comunitatea din Măureni, o investiție demarată în perioada mandatului său, și derulată printr-un program național. „Azi s-a mai scris o filă din istoria acestei comune, pentru că, iată, reușim să recepționăm o lucrare pe care și-o dorea întreaga comunitate: sistemul de canalizare, cu stație de epurare. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm această investiție, după ani de muncă și tensiuni, iar când spun tensiuni mă refer la tot ceea ce înseamnă implicare, și din partea noastră ca beneficiari, dar și din partea constructorului, a proiectantului, a dirigintelui de șantier și, bineînțeles, a întregii comunități. Pentru că s-a creat un disconfort în tot acest timp și pentru cetățeni din cauza lucrărilor, însă orice proiect de o asemenea importanță trece și prin etape mai dificile.”, a declarat primarul Brian Filimon.
Cornel Gabriel Niță, viceprimarul comunei Măureni, a explicat că, lucrarea a necesitat 30 de kilometri de rețea, la care s-au adăugat alți opt pentru conducta de refulare, ceea ce a însemnat o muncă deloc ușoară pentru constructorul din Reșița. De altfel, Niță a mai spus că întârzierea proiectului s-a datorat și faptului că, pe parcurs, au apărut lucrări neprevăzute, constructorul fiind nevoit să se adapteze din mers noilor condiții din teren.
„Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1. În decembrie 2016 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, și de atunci lucrăm pe rețeaua de canalizare și stația de epurare. A fost un proiect foarte mare, undeva la 30 de kilometri de rețea, plus conducta de refulare, care mai însumează încă opt kilometri, ceea ce este foarte mult. Au intervenit destul de multe lucruri neprevăzute, și a fost nevoie de perseverență și atenție sporită, pentru a duce la bun sfârșit, cu bine, acest proiect.”, a precizat viceprimarul comunei Măureni.
Mentenanța rețelelor de apă și canalizare va fi asigurată de Serviciul Public de Gospodărire Comunală, care a fost înființat, la finele anului trecut, în cadrul Primăriei Măureni.