Prima piață mobilă s-a amplasat în Muncitoresc!

explo 1000x200

Fructe, legume și produse alimentare bio au ocupat tarabele comercianților în prima piață volantă din oraș. Pe buzele tuturor a fost un singur lucru: se vrea o astfel de piață permanent.

Locuitorii din cartierul Muncitoresc au avut parte de o surpriză în această dimineață când, pe amplasamentul fostei Terase ,,Mureșul”, comercianții de fructe și legume și-au dat întâlnire pentru a le oferi oamenilor o piață mai aproape de ei. Astfel, de la cartofi la ouă și pui de casă, zacuscă, gemuri sau miere, cumpărătorii au avut de unde alege într-o ofertă mare de produse, după spusele vânzătorilor, naturale, producție proprie.

Suntem de la Fârliug și venim de obicei la Reșița la piață. Toată marfa este a noastră, suntem producători. Mie sincer aici la Muncitoresc îmi place, pentru că este și zona unde locuim și sunt mulți bătrâni care ar avea nevoie de o piață mai aproape. Sper să avem cumpărători”, explică pentru Express de Banat Jivan Otlilia. „Noi venim de obicei la Piața Sud aici la Reșița, dar această idee este binevenită. Am venit doar cu produse de casă, pui de casă tăiați, răchie, morcovi, pătrunjel și ouă. Din fericire, oamenii cumpără pui de casă, avem chiar și comenzi, oameni care ne anunță câți pui vor”, precizează și Tatiana Păunescu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636455147475″]

Eu vin de la Bocșa, suntem producători direcți de miere și am venit la acest târg în speranța  că vom fi de ajutor locuitorilor din zonă cu produsele pe care le avem. Vindem în ambele piețe din Reșița, iar această idee este una bună mai ales pentru cei în vârstă, care nu se pot deplasa la piețele din apropiere”, precizează producătorul de miere Dan Franț.

Alți producători vin din ale județe doar pentru că au vânzare bună în zonă și nu au dorit să rateze o astfel de piață volantă, însă au unele sugestii pentru o organizare mai bună. „Venim aici în weekend în piața din Reșița. E bine că s-au gândit la o piață de genul acesta, dar ar trebui acoperit aici pentru că dacă vine vreo ploaie trebuie să ne adunăm în grabă”, explică Mădălin Ștefan, din Dolj.

Vor o piață permanentă

Cumpărătorii s-au învârtit prin piața provizorie și și-au ales câte ceva din gama de produse, astfel că se poate spune că aproape nimeni nu a plecat cu mâna goală. Cu toții au căzut de acord că trebuie reorganizată o astfel de piață, poate în fiecare sfârșit de săptămână. „Locuiesc în zonă și o astfel de piață este foarte bună. Mie nu îmi este greu să ajung în piața din oraș, însă pentru oamenii bătrâni ar trebui să construiască o piață și aici. Să ajungă jos sau în Govândari oamenilor le trebuie transport și cei bătrâni nu au cum să meargă, trebuie să ia autobuzul, să care atâtea cumpărături. Aici le este aproape și mi se pare corect, o decizie bună”,  declară Ion Păduraru. „E bine cu piața aici, pentru că ne este aproape, noi suntem bătrâni. Deja am făcut cumpărături, dar ne-am bucura foarte tare să rămână și aici o piață. Ne-ar fi de folos”, precizează  și Aurica Șiravu.

cumparator piata cumparator piata

Directorul SC Piețe Reșița SRL, Maria Giuricici, explică de unde a pornit această idee și dacă va avea continuitate. „Este o piață volantă, de o zi, organizată de Primăria Municipiului Reșița și Consiliul Local. Pentru prima dată, domnul primar Mihai Stepanescu vine în sprijinul cetățenilor din acest cartier pentru cei care nu se pot deplasa în cele două piețe din oraș. Dacă vor mai fi solicitări vom mai organiza o astfel de piață. Tot ce trebuie să facă este să scrie o solicitare la Primărie”, declară aceasta. Comercianții pot fi găsiți până astă seară, la ora 17:00.

maria giurcici
Maria Giurcici, director SC Pețe Reșița SRL