FOTO. Președintele CJ Timiș, călător într-un tren cu hidrogen din Germania

nica 3

Alin Nica a participat la o vizită de studiu în Hanovra unde a vrut să vadă concret cum au fost implementate fondurile structurale în mobilitatea „verde”, sustenabilă. În cadrul vizitei, Nica a avut parte de o călătorie cu trenul cu hidrogen Coradia iLint. 

Vizita în Germania a avut loc și în contextul în care Timișul, împreună cu vecinii din Caraș-Severin vor să introducă trenurile cu hidrogen între Timișoara și Reșița.

„Am avut parte de o călătorie cu trenul de hidrogen Coradia iLint, în cadrul căreia reprezentanții Alstom și ai companiei regionale de transport din Saxonia Inferioară ne-au prezentat provocările și beneficiile acestui tip de transport. De altfel, compania a fost prima din lume care a folosit un tren de pasageri alimentat cu hidrogen. De asemenea, am vizitat și centrul de testare din Saxonia Inferioară, o infrastructură unică de cercetare pentru dezvoltarea și testarea vehiculelor automate și conectate. Timișul, cu experiența în automotive deja acumulată, are potențialul de a adopta noile tehnologii și a deschide un nou capitol în industria județului nostru.”, a spus Alin Nica.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

nica 1

nica 2

Autoritățile județene au ambiții mari în ce privește infrastructura de viitor a Timișului. Deocamdată, doar pe hârtie. Una dintre acestea este introducerea trenului cu hidrogen Timișoara – Reșița, o alta ar fi înființarea unui tren metropolitan în Timișoara sau un hub intermodal care să reunească aeroportul cu calea ferată și autostradă.

CITEȘTE ȘI: Trenul cu hidrogen nu duce spre DNA Timișoara! Popa predă lecții de administrație publică!

banner 970 x 250