Directorul Centrului Educativ Buziaș, propus pentru demitere după evadarea unui minor

prison g1728e5562 1280

Administrația Națională a Penitenciarelor a cerut ministrului Justiției demiterea directorului de penitenciar din care a evadat un minor internat în urma unei condamnări pentru tâlhărie. Și la Timișoara au fost luate măsuri disciplinare, după evadarea unui bărbat închis pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

„Având în vedere recentele evenimente petrecute la nivelul unor unități penitenciare, prin care persoane private de libertate au reușit să părăsească fără drept starea legală de deținere, Administrația Națională a Penitenciarelor (A.N.P.) aduce la cunoștința opiniei publice adoptarea următoarele măsuri: (…) Centrul Educativ Buziaș: a) Înaintarea ministrului justiției, de către directorul general al A.N.P., a propunerii de încetare a împuternicirii din funcția de conducere a directorului unității.”, se arată într-un comunicat al ANP.

În privința Centrului Educativ Buziaș, conducerea penitenciarelor a cerut și sesizarea comisiei de disciplină pentru sancționarea celor trei polițiști care îndeplineau funcția de supraveghere la data la care a avut loc incidentul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe de altă parte, directorul Penitenciarului Timișoara a fost atenționat scris „în sensul eficientizării complexului de măsuri aferente sectorului operativ.”

În privința Penitenciarului Timișoara, Administrația Națională a Penitenciarelor a cerut sesizarea comisiei de disciplină împotriva directorului adjunct care răspunde de siguranța deținerii și regim penitenciar; sesizarea comisiei de disciplină împotriva polițistului de penitenciare care a îndeplinit temporar funcția de șef serviciu siguranța deținerii în data de 09 mai, împotriva șefului secției exterioare penitenciarului în care a avut loc evenimentul negativ și împotriva a doi polițiști care au îndeplinit funcția de agent operativ principal, în zona de responsabilitate în care s-a produs evenimentul negativ.

Vă reamintim că, în 4 mai, un bărbat care se afla în detenție la Penitenciarul Timișoara, la o secție exterioară în Buziaș, a evadat de la un punct de lucru al acestei instituții. Deținutul era condamnat definitiv la 1 an și 3 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, clasificat în regim semideschis. Ulterior, în 9 mai, un băiat în vârstă de 16 ani internat la Centrul Educativ Buziaș unde executa o măsură educativă privativă de libertate pentru tâlhărie a sărit gardul și a plecat din centru. Ambii au fost găsiți și capturați ulterior de polițiști.

banner 970 x 250