FOTO. Pompierii cărășeni – misiune specială în taberele școlare

pompieri in tabara (5)

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin au fost prezenți săptămâna aceasta în două tabere școlare, având de îndeplinit o misiune specială.

Săptămâna aceasta pompierii cărășeni au continuat misiunile de pregătire și prevenire cu copiii prezenți în Tabăra din Inima Satului Marga și Tabăra din Inima Satului Grădinari-Greoni din cadrul proiectului eparhial „Împreună pentru copiii noştri”, derulat de Episcopia Caransebeşului.

pompieri in tabara (2)

90 de copii s-au bucurat de vizita salvatorilor cărășeni, fiind foarte receptivi la sfaturile pompierilor despre modul de comportare corect în cazul producerii unor situații de urgență şi cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

pompieri in tabara (3)

pompieri in tabara (4)

Momentele preferate ale copiilor au fost atunci când li s-a oferit posibilitatea de a pune în practică cunoștințele obținute, micii „pompieri” fiind foarte entuziasmaţi de această experienţă inedită.

Scopul activităților a fost acela ca tinerii să înțeleagă importanța pregătirii pentru orice situație care le-ar putea pune viața în pericol.

pompieri in tabara (1)