FOTO. Podul de poveste se pregătește de sărbători. Timișorenii, chemați să așeze jucării în sacoșele prinse pe balustradele podului din Parcul Uzinei

rpt

„Podul de Poveste” se apropie de final. Echipa proiectului de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara pregătește o acțiune caritabilă, în beneficiul copiilor și al comunității. Astfel, timișorenii sunt chemați să aducă jucării, dulciuri sau haine pe care să le lase în sacoșele colorate prinse cu grijă pe balustrade și de care să poată beneficia copiii care trec pe podul pietonal. 

Pentru a aduce și mai multă bucurie în această perioadă care precedă sărbătorile de iarnă, echipa „Podului de Poveste” se adresează din nou comunității, făcând un apel la colectarea de jucării, dulciuri sau haine care să fie aduse în Parcul Uzinei de Apă din Timișoara.

Vă amintiți senzația din copilărie când găseați ceva întâmplător, ceva ce puteați lua acasă? Câtă bucurie genera această descoperire? Câtă veselie și entuziasm? Era o întâlnire cu magia universului care a pregătit ceva frumos pentru voi…. Ei bine, săculeții vă așteaptă toată luna decembrie la Podul de Poveste, pentru a-i umple cu cadouri și a face, astfel, surprize celor mici.”, a transmis în apelul ei către comunitate inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș.

podul de poveste (6)

Livia se va afla la Podul de Poveste în ajun de Sfântul Nicolae, duminică, 5 decembrie, de la ora 13. Noutățile despre eveniment pot fi urmărite aici.

Împreună am reușit să creștem comunitatea Croșetăm povești și poduri la peste 600 de persoane care ne urmăresc și care s-au implicat în activitățile noastre. Mulțumim voluntarilor, participanților, organizatorilor și finanțatorilor pentru oportunitatea de a aduce mai multă frumusețe și armonie în Parcul Uzinei. Ca rezultate ale proiectului menționăm că am curățat, vopsit și croșetat podul, transformându-l astfel în Podul de Poveste, un loc în care magia poate să apară când nu te aștepți.”, a mai spus Livia Mateiaș.

podul de poveste (1)

Proiectul „Podul de Poveste” a debutat în luna iulie, în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării și meditației Qigong.

podul de poveste (2)

Pe parcursul celor cinci luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-a întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, curățându-le totodată de rugină și vopsindu-le, astfel încât să se creeze o conexiune între cele două maluri ale râului Bega, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative. În cadrul proiectului s-au croșetat peste 350 de metri de benzi colorate, iar aproximativ 200 de persoane au învățat să croșeteze.

Mai multe detalii despre proiect găsiți aici și aici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/