Agenda autorităților județene a fost plină în această perioadă. Opt orașe ale județului s-au bucurat de investiții extrem de importante care să le alinieze la civilizație. Aproape 140 de milioane de euro au fost investiți pentru apa și canalizarea din Caraș-Severin.
Ultima vizită în teritoriu, organizată ieri, a găsit Valea Bistrei în șantier. La Oțelu Roșu s-au investit milioane bune de euro pentru ca la robinetele oțelarilor că curgă apă curată. Investițiile au vizat în primul rând uzina de apă, acolo unde era nevoie urgentă de o modernizare completă pentru ca gradul de calitate a apei să nu mai lase de dorit.
„Pentru Oțelu Roșu lucrările desfășurate pe fonduri europene sunt de circa 13 milioane 200 de mii de euro, din care au fost deja finalizate lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare prin fonduri derulate pe programul ISPA. Restul de 11 milioane 50 de mii de euro vor fi folosiți pentru reabilitarea stației de tratare a apei, mai exact a uzinei de apă”, a menționat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.
Lucrările la uzina de apă au în vedere săparea unor noi puțuri de alimentare, la o adâncime mult mai mare, așa încât calitatea apei să fie mai bună.
„Calitatea apei fiind destul de precară am optat pe varianta de a fora puțuri în jurul uzinei de apă, pentru a îmbunătăți calitatea apei. Este vorba despre puțuri forate la 300 de metri adâncime care categoric vor face ca apa să fie mai bună. Vor beneficia aproximativ 6200 de persoane de această investiție”, a explicat Liber Anatoli, directorul societății AquaCaraș.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647900729517″]
Vizita de ieri nu a vizat doar uzina de apă, ci și șantierul deschis pentru ridicarea unei noi stații de epurare. Pentru această investiție au fost necesare aproape trei milioane de euro.
„Noua stație de epurare va atinge o valoare de peste 2,5 miliaone de euro. Dacă în cazul uzinei de apă vorbim de modernizarea unei structuri mai vechi, aici vorbim de o realizare nouă, care evident va îmbunătăți acest sistem de apă și canalizare. Nu exista o stație de epurare performantă aici”, a mai explicat Sorin Frunzăverde.
De asemenea, se are în vedere și depunerea unui nou program pentru derularea acestor lucrări foarte importante de reabilitare a rețelei de apă, iar Oțelu Roșu va fi cuprins și de această dată cu aproape șapte milioane de euro.
Șantierele deschise în momentul de față la Oțelu Roșu nu duc doar la concretizarea unei serii de modernizări absolut necesare pentru ca județul să se alinieze civilizației, ci și o modalitate perfectă de a-i implica pe șomeri, dar și firmele locale.
„Ceea ce este la fel de important este faptul că aceste investiții dau de lucru oamenilor din zonă și angajează ca și parteneri firme din zonă. La Oțelu Roșu lucrează circa 60 de oameni, iar investiția are ca și parteneri șapte firme locale”, spune președintele Consiliului Județean.