Șantiere cu scop bun, la Reșița

Normalitatea unor șantiere care îmbunătățesc aspectul Reșiței îi obișnuiește pe localnici cu zgomotul, praful și forfota muncitorilor. Primăria municipiului le spune reșițenilor unde pot vedea că se muncește.

Serviciul Public Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire a demarat o nouă serie de lucrări de întreţinere la nivelul municipiului în paralel cu cele începute deja, se arată într-un comunicat remis presei de administrația locală. Se fac acum lucrări de refacere a canalizării pluviale din Moniom, se reface zidăria de piatră la scuarurile din jurul parcării din zona IPJ-Case SA, unde se reface și rigola, iar la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” este montată structura coşului pentru centrala termică. Planul de lucru prevede și un gard vopsit la locul de joacă de pe Al. Zadei, unde elementele de joacă sunt deja montate. Se mai repară bănci și se cosește vegetația.

Dar toate acestea sunt activități normale, care-i pot doar indica cetățeanului că nu se stă degeaba. La Moniom, spre exemplu, oamenii așteaptă și altceva decât refacerea canalizării pluviale. O rețea de canalizare a apelor menajere și, mai ales, o rețea de apă care să-i scutească de chinul pompării apei din fântâni și să le ofere confort sunt așteptări mai mari, dar cu termen încă incert de realizare.