Colegiul Tehnic din Reșița, ca un sat fără câini. Vezi ce nereguli au găsit autoritățile!

În urma unor sesizări, municipalitatea reșițeană împreună cu reprezentanții Poliţiei Locale din oraș au decis să efectueze mai multe controale la Colegiului Tehnic, acolo unde spațiile auxiliare sunt folosite necorespunzător, iar educația stă la coadă în fața altor activități.

Constatările din urma verificărilor nu au fost dintre cele mai îmbucurătoare. Reprezentanții primăriei, dar și oamenii legii au fost uimiți să constate că zece parcele de teren din jurul unității școlare erau folosite de persoane care nu aveau niciun document de proprietate.

Mai grav este faptul că acele persoane au ridicat mai multe construcții improvizate, chiar la doi pași de locul unde elevii se chinuie să învețe. Și asta nu e tot. Caprele, păsările de curte și câinii conviețuiesc și ele în voie în acele zone în care astfel de activități contravin HCL 158/2012.

Persoanele găsite cu mâța-n sac și cu găinile în „curtea” altuia au termen până la sfârșitul lunii octombrie fie să obțină avize sau autorizații pentru a-și desfășura activitatea acolo, fie să desființeze construcțiile neautorizate și să-și ducă animalele acasă.

Doi dintre cetățenii în cauză au fost sancționați chiar cu amendă, iar alți trei s-au ales doar cu avertisment.

Respectarea termenelor va fi urmărită îndeaproape, iar verificările vor fi reluate pentru a se analiza dacă s-au respectat prevederile stabilite.