Patru propuneri de secretar de stat

Dacă USL tot a obținut un scor covârșitor la alegerile parlamentare de anul trecut, acum și șansele ca numărul cărășenilor care să reprezinte județul la București sunt mai mari. Mai exact, liberalii din Caraș-Severin vorbesc despre patru nominalizări pentru funcții importante în Guvernul Ponta.

Liberalii cărășeni au obținut în județ un scor peste media pe țară, astfel că efortul depus de partid la alegerile parlamentare ar putea fi recompensat la nivel central, prin funcții importante în Guvernul Ponta. Mai exact, este vorba despre patru locuri de secretar de stat, care ar putea reveni județului Caraș-Severin.

Cele patru persoane cu șanse să ajungă pe această poziție la București sunt Jaro Marșalic, în Ministerul Sănătății, Gheorghe Hogea, care ar urma să meargă la Ministerul Educației, iar Ion Chisăliță să reprezinte domeniul silvic din postura de secretar de stat. Cea de-a patra persoană care se află în cărțile liberalilor este Horia Irimia (FOTO). Acesta urmează să părăsească Agenția Națională pentru Protecția Mediului și să ocupe un post de secretar de stat în Ministerul Economiei.

Cine sunt cei patru
Jaro Marșalic este chirurg de profesie, iar în prezent ocupă și funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. În plus, este și consilier local al muncipiului reședință de județ, de mai multe mandate.


Jaro Marșalic, la depunerea jurământului de consilier local

Gheorghe Hogea este profesor și fost parlamentar de Caraș-Severin, în mandatul 2008-2012. Acesta nu a mai intrat în competiția pentru ocuparea unui post de deputat, cu promisiunea unei funcții importante în noul Guvern Ponta. Astfel că a fost înlocuit în marea “bătălie” de liberalul Dan Tocuț, care acum este și parlamentar al Colegiului 2, Caransebeș.


Gheorghe Hogea, fost parlamentar de Caraș-Severin

În ce îl privește pe Ion Chisăliță, acesta este inginer și fost primar al orașului Moldova Nouă. Potrivit unor surse demne de încredere din PNL, ar fi un specialist desăvârșit în domeniul silvic, astfel că ar reprezenta cu mândrie județul din postura de secretar de stat.


Ion Chisăliță, fost primar la Moldova Nouă

Printre funcțiile pe care le-a ocupat Horia Irimia (foto sus) le reamintim pe cele de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor și de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, în perioada iunie 2004 – mai 2007.