FOTO. Parcurile din Timișoara, remodelate de elevi și studenți

concurs parcuri elevi (3)

Remodelarea parcurilor din Timișoara, pentru a le transforma în spații multifuncționale urbane, a fost o provocare pentru elevii și studenții din orașul de pe Bega.

„The culture of parks – parks of culture” este un proiect al Universității Politehnica Timișoara, finanțat de instituții din străinîtate. Ideile tinerilor ar putea fi puse în practică de autoritățile locale.

„Universitatea Politehnica Timisoara este o instituţie care participă activ şi semnificativ la creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța spațiilor verzi din oraș și oferirea unor soluții de sustenabilitate, inclusiv în ceea ce priveşte spaţiul verde comunitar prin activitatea cercetătorilor universitătii. În acest sens, prin proiectul <<The culture of parks – parks of culture>> s-au întreprins o serie de activităţi, precum  mese rotunde și workshopuri în care numeroși experţi români și norvegieni au căutat soluţii de colaborare și de dezvoltare ale unor noi proiecte pentru orașul de pe Bega”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

concurs parcuri elevi (1)

Acest eveniment, adresat elevilor și studenţilor, și-a propus să  invite participanții să regândească spațiile verzi existente în oraș, astfel încât acestea să devină multifuncționale sau să propună noi spații multifuncționale urbane, pentru un oraș rezilient și sustenabil, care să satisfacă nevoile pe care cetăţenii oraşului le au.

La acest concurs au participat 27  de tineri, organizaţi în 8 echipe. Creativitatea și implicarea tinerilor participanţi au fost recompensate cu premii în valoare de 3.000 de lei.

Proiectul „Cultura parcurilor în orașe – parcuri ale culturii”, beneficiază de un grant în valoare de 242.500 de lei din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE si Norvegiene.

concurs parcuri elevi (2)

 

1000 x 100 gif logiscool