[FOTO] Orbulescu nu renunță la investiția din Moniom! Caută înțelegere la primarul Popa!

Noi detalii ies la iveală în cazul centrului de agrement care ar fi trebuit să ia naștere în cartierul Moniom. Mihai Orbulescu, omul care îi acuză pe foștii edili ai Reșiței de blocarea investiției, nu renunță!

Investiția de aproximativ 1,8 milioane de euro, pe care Federația Română de Pescuit Sportiv voia să o deruleze în cartierul reșițean Moniom, nu rămâne la stadiul de „proiect nerealizat”. Cel puțin asta speră Mihai Orbulescu, președintele Asociației Pescarilor Sportivi Caraș-Severin. Lucrările au fost începute în anul 2012, dar după numai 3 luni, au fost blocate de autorități, pe motiv că au apărut nelămuriri privind proprietarul terenului. Asta deși șeful asociației a concesionat terenul pe 49 de ani și a obținut un certificat de urbanism.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671582748871″]

După ce s-a lovit de refuzul de a colabora din partea lui Ioan Crina, Orbulescu are încredere în noul primar al Reșiței, Ioan Popa.

„Dumnealui ne-a primit foarte ok, ne-a spus că e interesat și el. E deschis la acest proiect, a zis că și el vrea să bage puiet. Ne-a făcut o propunere cu puiet în Lacul Văliug, la care a spus că participă cu bani, ca persoană fizică. Am fost foarte încântat de discuția cu domnul primar. S-a oferit din start, fără alte discuții. Sperăm că nu a fost doar declarativ și că o să vedem și fapte”, a declarat Mihai Orbulescu.

În ceea ce privește situația terenului din Moniom, cel pe care s-au început lucrările în urmă cu 4 ani, s-au purtat discuții cu reprezentanții UCMR. Aceștia susțin varianta lui Mihai Orbulescu: terenul prevăzut în proiect aparține Primăriei Reșița. Cu toate acestea, UCMR este dispusă să cedeze și terenul pe care îl deține în apropiere (o suprafață de 2,5 ha). Uzina fiind în insolvență, cea mai bună variantă pentru continuarea investiției ar fi un contract de asociere în participațiune: 20-30% pentru uzină și 70-80% pentru Federația Română de Pescuit Sportiv. Mihai Orbulescu este de părere că aceeași variantă ar putea fi aleasă și de Primăria Reșița. „Și Primăria poate să facă același lucru cu noi. Deci Primăria poate să facă un contract de asociere, cu aceeași modalitate de 30-70%. Ei nu trebuie să vină decât cu terenul, cu restul investiției venim noi”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Federația Română de Pescuit Sportiv a transmis o adresă oficială către UCMR pentru a-și expune intenția de a încheia un contract de asociere. Singurul impediment în calea continuării lucrărilor în cartierul Moniom este reînnoirea certificatului de urbanism. Tocmai din acest motiv, Mihai Orbulescu își pune toată speranța în noul primar Ioan Popa.

CITEȘTE ȘI:

A dat viceprimarul Crina cu bățul într-o baltă de 1,8 milioane de euro?!

Șpagă mascată în Primăria Reșița?! „Stepanescu a cerut «sponsorizare»!”

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/