„Din cauza celor care conduc orașul, Reșița va trebui să-mi plătească foarte, foarte mulți bani!”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Partenerul și asociatul Consiliului Local Reșița în proiectul de relansare a fotbalului din Valea Domanului lansează un ultim avertisment actualei conduceri a administrației publice locale cu privire la sumele mari de bani pe care le are de recuperat și la daunele-interese pe care le va pretinde din cauza încălcării contractului de asociere în participațiune!

„Eu am vrut să facem performanță și am demonstrat acest lucru în perioada în care orașul m-a sprijinit. Când oamenii din fruntea orașului au început să pună numai piedici și au tăiat la jumătate, iar mai apoi întreaga finanțare, normal că nici echipa nu a mai obținut rezultate. Am retrogradat, am intrat în insolvență, dar nici în aceste condiții nu m-am dat bătut. Am reușit să mențin de unul singur echipa în Liga a II-a și am sperat că odată cu venirea domnului Popa la Primărie voi găsi în dânsul un partener de dialog, că va analiza corect situația și că vom repara din mers ce a stricat fostul primar, Stepanescu. Din păcate, dânsul nici nu a vrut să ne întâlnim, să-i prezint situația reală, nu așa cum o știe de la anumiți oameni din jurul lui, unii neinformați, iar alții poate rău intenționați. Din cauza atitudinii pe care au avut-o cu mine, de astăzi înainte nu vom mai comunica decât prin avocați și în sălile de judecată! Eu nu asta mi-am dorit, nu pentru asta am venit în Valea Domanului, dar reșițenii trebuie să știe că, din cauza celor care-i conduc, orașul va trebui să-mi plătească foarte, foarte mulți bani!”, a avertizat Cătălin Rufă, acționar majoritar la Metalul Reșița.

Administratorul judiciar al clubului a deschis deja acțiune în instanță prin care solicită obligarea municipalității la plata restanțelor financiare asumate prin actul adițional la contractul de asociere în participațiune. Mai mult, pe adresa Primăriei și Consiliului Local Reșița a fost trimisă o notificare printr-un birou de executor judecătoresc. În înscrisul respectiv, primarului Nelu Popa și consilierilor locali li se aduce în vedere faptul că Municipiul Reșița nu a îndeplinit cumulativ toate condițiile prevăzute în Contractul de asociere în participațiune pentru denunțarea unilaterală a acestuia, așa cum au intenționat, pe rând, Stepanescu, Crina și acum Popa. Este vorba despre Contractul de asociere în participațiune nr. 38/2013, ce are ca scop funcționarea în condiții optime a unei echipe de fotbal în Reșița pentru o perioadă de 49 de ani. În aceeași notificare se mai subliniază ceva: Dispozițiile art. 5.7 ale Contractului de asociere, introdus prin act adițional la Contractul de asociere și aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 336/02.12.2013, prin care Municipiul Reșița s-a angajat să contribuie cu o cotizație anuală în cuantum de 1.200.000 lei/an, respectiv cu câte 100.000 lei/lunar, în vederea realizării în comun a proiectului sportiv”.

Ca atare, Consiliul Local este notificat să achite cotizația aferentă lunii iulie 2016,  respectiv cotizația aferentă primei luni din sezonul competițional 2016-2017. Aceasta, „pe lângă debitul restant anterior înregistrat, în cuantum de 1.313.000 lei”! În încheierea documentului, șefilor administrației publice locale le este atrasă atenția cu privire la consecințele nefavorabile asupra activității sportive a echipei de fotbal Metalul Reșița pe care le are sistarea plăților. „Nefiind alocată cotizația lunară la care v-ați angajat pentru o perioadă de mai mult de un an de zile, ne exprimăm îngrijorarea privind periclitarea iminentă, directă și imediată a activității competiționale a echipei de fotbal Metalul Reșița, pe lângă gravele prejudicii financiare și de imagine pe care le suportă, ar putea retrograda în Liga a V-a”, transmit CS Metalul Reșița SA, Asociația CSM Reșița și administratorul judiciar.

untitled design set 970x90 px

Din cauza sistării plăților, se mai arată în notificare, nu au putut fi plătiți furnizorii, nu au fost achitate drepturile salariale, iar performanțele sportive au lăsat de dorit. „În situația neîndeplinirii obligației contractuale de plată, asupra cărora v-am atras atenția prin prezenta notificare, în termenul indicat, urmează să ne adresăm instanței de judecată competente pentru a solicita atragerea răspunderii dumneavoastră pentru acoperirea prejudiciilor suferite, prin achitarea de daune-interese, ce nu sunt cuantificabile în acest moment, desigur, pe lângă recuperarea debitului principal restant, de 1.413.000 lei, datorat în Contractul de asociere, la care se vor adăuga totodată și cheltuielile de judecată”, sunt avertizați primarul Nelu Popa și Consiliul Local.

Metalul Reșița a jucat sâmbătă, în etapa a doua a ligii secunde de fotbal, într-un meci considerat pe teren propriu, la Snagov. Rosso-nerii au cedat, scor 0-4, în fața Dunării Călărași. Meciul s-a jucat la Snagov deoarece Stadionul „Mircea Chivu” nu a fost omologat pentru Liga a III-a. Rufă spune că din cauza administrației publice locale, primarul Nelu Popa pune totul pe seama acționarului majoritar. Despre situația incredibilă a bazei sportive din Valea Domanului aflați însă mâine, în exclusivitate, din Express de Banat!

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/