Tehnologia dă o mână de ajutor serioasă în promovarea obiectivelor turistice. Un exemplu concludent vine din Clisura Dunării, acolo unde au fost amplasate coduri QR prin care turiștii să afle detalii despre obiectivele pe care le vizitează.
Patru obiective turistice din Moldova Nouă vor fi mai accesibile de acum pentru turiști odată cu montarea unor plăcuțe bilingve, care au și cod QR. Prin scanarea acestuia, oricine poate afla detalii istorice, precum și legende referitoare la clădirea lângă care se află.
Plăcuțele au fost montate de Asociația „Călător prin România”, o asociație culturală care se axează pe prezentarea României atât turiștilor interni, cât și celor internaționali din punctul de vedere al gastronomiei, al portului popular și al zestrei obiectivelor turistice și monumentelor istorice. Direcțiile pe care se concentrează sunt: educația culturală, memoria generațiilor și a vremurilor de mult apuse și protecția patrimoniului cultural construit. Asociația a avut sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, al Primăriei Moldova Nouă și pe cel al paginii de turism Descoperă Carașul.
La Moldova Nouă cele 4 obiective turistice care au de acum coduri QR sunt:
De săptămâna trecută, și comuna Socol a primit plăcuțele multilingve, cu cod QR. „Cei care vor vizita Socol vor afla despre hotelul în care a stat Carol I în prima zi în care a venit în România (România cea de azi, deoarece Baziaș, în acel moment, era sub stăpânirea Imperiului Austro-Ungar), despre primul cazinou din România, despre bisericile comunității sârbești și despre o cu totul altă cultură.”, spun reprezentanții Asociației „Călător prin România”.