FOTO: O altă amintire a reşiţenilor se vinde!

Deşi înainte de revoluţie era un centru comercial de prim rang şi, pe parcurs, un spaţiu cât de cât util pentru activităţile diverselor firme, trecerea anilor a transformat Universalul vechi din Reşiţa într-o clădire degradată, fără pic de ,,viaţă”. Proprietarii imobilului cer astăzi sute de mii de euro ca să scape de el.

Clădirea magazinului Universalul vechi, ridicată prin munca muncitorilor reşiţeni şi care deţinea în vremurile de demult peste 250 de angajaţi, este sortită vânzării. Imobilul care încă trezeşte amintiri cetăţenilor din oraşul de pe Bârzava a fost preluat de la stat de o societate privată a cărei conducere nu mai are puterea necesară să se ocupe de acesta. Cu toate că, de-a lungul anilor, clădirea a fost dată în chirie la diverse societăţi comerciale, în momentul de faţă lucrurile stau altfel. Edificul s-a degradat tot mai mult, iar oamenii de afaceri se arată dezinteresaţi de cumpărarea ei.

victor rupa

,,Ne-am gândit să mai închiriem spaţiul, dar cei care au întrebat au vrut să ia fie doar parterul, fie primul etaj al clădirii, lucru care, conform structurii, nu se poate. Ori amândouă, ori niciunul. De aceea, dar şi din cauza faptului că nu mă mai pot ocupa de firmă, am scos-o la vânzare. Preţul este de 500.000 de euro plus TVA, negociabil. Parterul şi etajul întâi au mai fost reabilitate, arată bine, însă există porţiuni în clădire care necesită şi alte investiţii”, a precizat Victor Rupa, proprietarul clădirii.

CITESTE SI: ATENEUL DIN REŞIŢA, FĂRĂ CUMPĂRĂTOR!

Marea clădire a Universalului vechi a fost primul magazin de mare importanţă al Reşiţei. Aceasta a fost construită între anii 1950-1952, fiind aşezată în prelungirea parcului ,,Spitzpark”.

universalu vechi1  universalu vechi2

universalu vechi3  universalul vechi4