FOTO. Muzeul de Artă Timișoara se redeschide cu o expoziție de artă digitală

Muzeul de Artă Timișoara redeschide tururile culturale cu o expoziţie de artă digitală. Intitulată „Moara de Imagini”, expoziția aparține artistului israelian de origine română Paul Salzberger. Expoziția este deschisă la parterul Palatului Baroc în perioada 15 mai – 31 iulie, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Trebuie să știți că dacă vă doriți să vizitați muzeul, masca este obligatorie atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori. La intrare vă va fi măsurată temperatura corporală și va trebui să vă dezinfectați încălțămintea pe covoraşele speciale și mâinile la dozatoarele cu dezinfectant. Distanța impusă între vizitatori trebuie să fie de minimum 2 metri, iar numărul persoanelor care au acces în sălile expoziționale va fi limitat.

Despre expoziție

Lucrările de artă digitală au fost create din imagini și texturi colectate de artist din materia primă a creației sale de scenograf adunate în timp. Operele ilustrează o metaforă a unor teme de cultură generală, dar și o carte de identitate personală. O parte a materialului folosit provine din surse ca internetul, televiziunea sau presa scrisă. Imaginile au fost alterate, transformate, fragmentate, rearanjate și scoase din contextul lor original.

Despre artist

Născut la Timișoara, Paul Salzberger este pictor, scenograf și artist plastic, absolvent al Școlii de Muzică și Arte Plastice din Timișoara și a Secției de Scenografie a Institutului de Arte Plastice din București. A lucrat la Teatrul de Stat din Arad și a colaborat cu mai multe astfel de instituții din România. În anul 1976 a emigrat în Israel și s-a îndreptat spre televiziunea israeliană de stat. Aici a montat sute de emisiuni și a fost implicat în producții cinematografice de anvergură. În paralel a creat scenografii de teatru la Haifa, Tel-Aviv și Ierusalim. De asemenea, a predat cursuri de scenografie la Academia de Arte și Design „Bezalel” și la Școala de Film „Sam Spiegel”, ambele din Ierusalim.