Moldova Veche, ca o Sahara îngheţată!

explo 1000x200

Rafalele de vânt din ultimele zile îngreunează tot mai mult viaţa locuitorilor de la malul Dunării. Cetăţenii nu ştiu la ce să se aştepte, în condiţiile în care coşava le dă zilnic planurile peste cap.

Praful ,,ucigaş” de la iazul de decantare Tăuşani-Boşneag, zăpada aşternută şi vântul puternic din zonă au ajuns să transforme localitatea Moldova Veche într-o ,,Sahara îngheţată”, spun localnicii. Valurile de apă care ţâşnesc spre malul Dunării au format un covor de gheaţă, schimbând aspectul străzilor, dar şi al terenurilor din zonă. Cert este că amestecul fenomenelor care se dezlănţuie de câteva zile în Clisură creează mari probleme pe malul stâng al fluviului, oamenii nemaiştiind cum să-şi apere pielea în plină stradă.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640341965276″]

,,Zăpada îngheţată are o culoare gri, şi nu albă cum ar fi trebuit să aibă. Coşava şi minereul s-au amestecat şi totul arată de parcă ar fi Sahara îngheţată”, a declarat pentru Express de Banat un localnic din Moldova Veche.

Acesta susţine că valul de frig nu afectează atât gospodăriile, cât mai mult oamenii. ,,Combinaţia dintre zăpadă, minereu şi vânt, care până spre seară capătă o culoare murdară, le face rău persoanelor. Când ieşi afară din casă nu ştii ce-ţi bate peste faţă, zăpada sau praful”, a adăugat cetăţeanul.

FOTO: www.facebook.com/moldovaveche.staramoldava

banner 970 x 250