FOTO. Mii de rățuște s-au întrecut duminică-seara pe Bega! Cine a ocupat podiumul?

Festivalul Bega Bulevard s-a încheiat triumfal duminică-seara cu atracția principală a evenimentului: cursa rățuștelor! Anul acesta au fost puse în vânzare 5.000 de rățuște, iar toți banii strânși urmează să fie direcționați către Colegiul Național Bănățean, unde se va amenaja un atelier de robotică. Ce rățușcă a fost marea câștigătoare?

Timișorenii au așteptat cu sufletul la gură finalizarea cursei rățuștelor de pe Bega și desemnarea celei mai rapide rățuște, întrucât premiul câștigător constă într-un voucher de 600 de euro. Rățușca învingătoare din această cursă a fost cea cu numărul 200, situându-se în fața „adversarelor” cu numerele 508 – locul doi, care îi va aduce posesorului un zbor deasupra Timișoarei și a numărului 683 – locul trei, premiu care constă într-un smartphone de ultimă generație.

Cursa rățuștelor a încurajat în acest an performanța elevilor, iar toate încasările se vor îndrepta către Colegiul Național Bănățean, unde se vor pune bazele unui atelier de robotică: „5.000 de rățuște vom avea pe Bega, atâtea au fost puse la vânzare în acest an și din banii încasați vom amenaja la Colegiul Bănățean un atelier de robotică. Iată, uneori se fac gesturi caritabile de natură socială, alteori ne gândim la copiii performanți, la copiii care au aplecare în speță înspre acest domeniu atât de fascinant al roboticii.”, declară primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În total, au fost premiate 20 de rățuște, iar pe lângă premiile câștigătoarelor, posesorii „codașelor” au primit sticle de vin, gratuitate la detartraj dentar sau albire dentară, precum și abonamente la sala de fitness SmartFit

De asemenea, a fost dată o cursă și pentru șapte sponsori ai evenimentului, clasamentul fiind următorul, în ordine descrescătoare: Continental, Smartfit, Iulius Town, Andalusia, Medici’s, Rotaract, Agasi fiind câștigătoarea.