FOTO. Medicii timişoreni din linia întâi au recitat poezii în piaţa Libertăţii în semn de revenire la normalitate

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Poezia şi medicina s-au împletit astăzi la Timişoara, într-un eveniment inedit care a marcat a şasea ediţie a Concentrica. Manifestarea a fost dedicată medicilor care au luptat în prima linie antiCOVID. Virgil Musta, Voichiţa Lăzureanu şi Dorel Sandesc au citit poezii şi au arătat că au talent și în domeniul artistic, nu doar în cel medical.

Piaţa Libertăţii a fost astăzi gazda unui eveniment care s-a dorit a fi un pas spre revenirea la normalitate. Medici aflaţi în prima linie, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii au recitat poezii. Fiecare şi-a dat toată silinţa ca mesajul lui să ajungă la sufletul celor prezenţi.

„Este o onoare pentru mine că am fost invitat. Avem nevoie de cultură, avem nevoie de carte, iar persoanele care au o bibliotecă acasă şi care au obiceiul de a citi au trecut mult mai bine peste această perioadă de pandemie, când a trebuit să stea în izolare la domiciliu. Aceste acţiuni sunt binevenite şi reprezintă un semn că putem reîncepe activitatea. Foarte multă lume şi-a manifestat susţinerea faţă de munca noastră şi le mulţumim pentru că acest lucru ne mobilizează şi ne dă speranţa că ceea ce facem noi este bine”, a precizat medicul Virgil Musta.

Evenimentul s-a desfăşurat în limitele noilor reglementări. Spaţiul a fost împrejmuit, iar scaunele situate la doi metri unul de celălalt. Purtarea măştii de către cei prezenți a fost obligatorie. Organizatorii au precizat că manifestarea este în onoarea medicilor protagonişti ai acestui an care au devenit figuri definitorii ale Timişoarei. Pe de altă parte s-a realizat o punte de legătură între două domenii importante: medicina şi literatura.

„Contextul face ca evenimentul să fie unul foarte important, pentru că este prima manifestare mai de anvergură pe care o organizăm în acest an marcat de COVID-19. Este şi un mod de a genera apropiere socială, respectând standardele medicale şi distanţele obligatorii. Oamenii formează o comunitate şi trebuie să ne strângem azi în jurul cărţii şi să relansăm până la urmă viaţa. Bineînţeles ne-am propus ca prin acest eveniment să promovăm şi lectura, ceea ce facem în permanenţă”, a spus Tudor Creţu, manager al Bibliotecii Judeţene Timiş.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

La cel mai mare eveniment de lectură urbană din România a participat şi Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeaţean Timiş, care a recitat la rândul său o poezie şi a considerat evenimentul ca fiind unul reuşit. Nu a uitat nici să-i felicite pe medici, celor cărora le-a fost dedicat evenimentul. „Este un pas pentru revenirea la normalitate. Biblioteca Judeţeană s-a organizat în aşa fel încât să respectăm toate normele impuse în această perioadă. Prin prezenţa numeroasă putem să declarăm evenimentul ca fiind unul de succes şi nu putem decât să-l dedicăm celor care au fost în prima linie. Îi felicit şi îi rog în continuare să fie concentraţi la tot ceea ce se întâmplă”, a afirmat Călin Dobra, preşedintele CJT.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/