FOTO. Marele atlet Ben Johnson dă lecții de sport în Banat! „Toată lumea dă vina pe Rusia pentru dopaj, dar ce ne facem cu americanii?”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Fostul atlet Ben Johnson se află zilele acestea în Banat, la o conferință despre pregătirea fizică în sport organizată de Universitatea Politehnica din Timișoara. Idol pentru mulți, sprinterul canadian de origine jamaicană este un personaj controversat, deoarece a fost implicat în scandaluri de dopaj în trecut și a și pierdut medalii din acest motiv. Peste ani, Johnson nu se sfiește să deschidă subiectul tabu al dopajului în atletism.

Ben Johnson a venit la seminarul de două zile alături de antrenorul său, Tudor Bompa, de origine română. De altfel, fostul specialist al probei de 100 de metri se ocupă și în Canada cu „coachingul” și astfel de cursuri, mai ales pentru copii. Johnson e un fanatic al stilului de viață sănătos și critică pe oricine fumează. Organizatorii evenimentului de la Timișoara au relatat că la hotel atletul a certat un om și l-a trimis să fumeze mai încolo. Întrebat de scandalurile recente din atletism, Johnson nu s-a ferit de cuvinte. „Toată lumea dă vina pe Rusia pentru dopaj, dar ce ne facem cu americani?”, a spus atletul.

Johnson și Bompa au explicat la conferința premergătoare evenimentului că un aspect foarte important în pregătirea atleților, neglijat încă în România, e utilizarea greutăților mari. Cei doi spun că doar o musculatură puternică poate propulsa un corp omenesc într-o cursă rapidă. Pe lângă detaliile tehnice, Johnson a vorbit și despre motivația sa pentru performanță, pe care a găsit-o mereu la mama sa. „Cea mai mare motivație nu a venit din mine, ci de la mama mea. Datorită ei mi-am dat viața pentru acest sport”, a mărturisit atletul.

Sfat pentru tricolorii lui Contra

Ben Johnson a vorbit și despre ce ar trebui să facă naționala de fotbal după meciul cu Feroe, pentru a fi relaxați la partida cu Norvegia. „Antrenorul trebuie să se concentreze mult pe recuperare. Să nu îi încarce prea mult, ca mușchii să fie relaxați. Nu neapărat să îi țină mult în gheață, dar să îi pună să facă dușuri reci, masaj, să facă mult stretching și să se odihnească”, a punctat Johnson.

untitled design set 970x90 px

Canadianul a avut retrase din cauza acuzațiilor de dopaj inclusiv medaliile de bronz câștigate la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/