„Orice meci de deschidere a campionatului este un meci aparte”. SCM Timișoara deschide sezonul acasă cu Piteștiul

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara încep sezonul din Liga Națională de Baschet masculin cu un joc acasă, cu cei de la BCMU FC Argeș Pitești. Obiectivul echipei este accederea în Top 6 pentru acest sezon. De asemenea, antrenorul Dragan Petricevic speră ca publicul timișorean să revină alături de „lei”, ca odinioară.

Antrenorul e foarte mulțumit de cum a decurs pregătirea. „Orice meci de deschidere a campionatului, în orice sport, este un meci aparte. Noi puteam juca 10 sau 15 meciuri amicale cu cele mai bune sau cu cele mai slabe echipe din Europa. Practic, nu au niciun termen de comparație cu prima etapă oficială, în care intervin aspecte ce nu se regăsesc în prima etapă de pregătire. De exemplu, scoutingul. Eu sunt ferm convins că și Piteștiul are filmate meciurile noastre din perioada de pregătire, la fel cum avem și noi meciurile Piteștiului. Au fost foarte multe schimbări la ambele echipe. La noi, în afară de trei jucători străini, au fost schimbați la Pitești la fel, întregul lot. Eu mă aștept la un meci dificil în care presiunea este pe noi. Preparatorul fizic Tiberiu Puta a făcut o treabă foarte bună și în întreaga perioadă de pregătire nu am avut jucători accidentați. Consider că am motive de optimism.”, a precizat Dragan Petricevic.

Antrenorul crede că bătălia pentru intrarea în primele șase echipe va fi strânsă. „Consider că lupta la locurile 1-3 este foarte echilibrată și la fel lupta pentru locurile 4-8. Primele trei echipe nu înseamnă că nu pot fi atacate și nu înseamnă că nu se poate juca cu ele pe parcursul campionatului, dar eu cred că atunci când se va trage linia finală, Sibiul, Oradea și Clujul vor fi din nou în primele trei echipe. Iar pentru toate celelalte echipe, lupta este mai echilibrată decât în sezonul trecut, Craiova arată mai bine decât sezonul trecut, Piteștiul se pare că a făcut niște achiziții importante. Steaua arată mai bine ca anul trecut, chiar și Dinamo. Eu consider că și noi arătăm bine.”, a mai precizat Petricevic.

Antrenorul speră ca sala să fie plină din nou, ca altădată, în anii când el era antrenor tot la Timișoara și publicul stătea pe scări. „Am observat că în foarte multe săli prezența publicului este mai masivă decât în Timișoara și doresc să fac un apel către suporteri, către timișoreni, să vină din nou la baschet. Au fost meciuri și în Timișoara în care au venit în număr mai mare, dar nu într-un număr constant de mare. Doresc să nu ne transformăm pentru că nu este un lucru caracteristic Timișoarei să fim suporteri de rezultat. Prietenii mereu îmi spun că dacă facem patru victorii consecutive sau intrăm în semifinale va veni lumea. Sau susținem sportul timișorean și iubim baschetul sau nu. La meci poți să vii să îți susții echipa și dacă ești pe locul 6. Îmi amintesc de sala plină și de sezonul foarte nereușit 2010-2011 în care la un moment dat eram pe locul 11 și totuși aveam 1.000 de oameni în sală. Este un apel, nu este un reproș, dar totuși, ne dorim să avem cât mai mult public la meciurile noastre.”, a mai spus antrenorul.

Managerul Ilie Trițoiu are așteptări bune de la noul sezon. „Cred și eu că va fi un sezon mult mai echilibrat decât cele anterioare, deși nu neapărat la vârf, ci mai mult bătaia pentru cele trei locuri care asigură lupta în Top 6. Eu o văd pe Craiova a patra echipă, îi văd chiar mai puternici decât sezonul trecut. Am înțeles că au și un buget puțin mai mare decât sezonul trecut. La ce am văzut la noi în perioada precompetițională, chiar îmi place echipa, e mult mai echilibrată decât în sezonul trecut, suntem mult mai bine acoperiți pe posturi și cred că putem îndrăzni mai mult. Putem să accedem în Top 6, că aceasta e prima țintă a noastră, după care e clar că vom forța calificarea în fazele superioare. Dacă anul trecut am fost la o minge de semifinale, eu cred că anul acesta, cu o implicare mai bună din partea tuturor și cu liniștea pe care o avem față de sezoanele precedente, chiar putem face acest pas. Cupa României o vom trata mult mai serios decât sezonul trecut. Când am fost atât de siguri pe noi, am reușit să facem un pas greșit care ne-a costat foarte mult și am ratat accederea în F4 Cupei.”, a spus Trițoiu.

Partida de sâmbătă dintre Timișoara și Pitești începe la ora 18.45 și va fi televizată.