Examen de rezidențiat – amânat și cu mai puține locuri scoase la concurs

Prezent la Timișoara, ministrul Sănătății a spus că nu a găsit nicio soluție în cazul examenului de rezidențiat care va fi susținut în 8 decembrie. În ceea ce privește locurile scoase la concurs, numărul acestora a scăzut.

Sorina Pintea a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Timișoara, că a luat în considerare toate posibilitățile pentru ca examenul de rezidențiat să fie susținut la data stabilită inițial. Nu a găsit însă nicio soluție.

„Din punctul meu de vedere, data de 8 decembrie propusă este o dată care ar trebui să fie certă dacă cuiva îi pasă de acești absolvenți și vă spun că din punct de vedere legal acest examen nu putea avea loc. Am auzit nenumărate vehiculații în spațiul public. Nu este nicio intenție. Au fost trei zile în care am analizat toate posibilitățile. Am nevoie de Ministerul Educației. Am analizat toate posibilitățile”, a spus Sorina Pintea.

O altă veste proastă pentru viitorii rezidenți este că și numărul locurilor scoase la concurs a scăzut față de anul trecut de la 5.400 la 4.710. Potrivit Sorinei Pintea, numărul a fost decis în urma datelor primite din teritoriu. „Noi primim o cifră venită din județe. Anul acesta am primit o cifră de 3.000, 3.200, 3.300. Este un examen. Absolvenții se pot prezenta. 4.710 – acesta este numărul de locuri. Există posturi pentru medicină generală, pentru medicină și în cadrul altor ministere, precum Ministerul Apărării, Ministerul de Interne. Acesta este numărul de posturi necesar, centralizat de Minister în urma a ceea ce au trimis spitalele din județe”.